HC Eeklo, HK Waasmunster, HC Eeklo, Apolloon Kortrijk en HBC Izegem speelden op zaterdag 27 april 2019 de finaledag tussen de eerste twee ploegen uit de reeksen J14A en J14B. HBC Izegem (eerste in J14B) kwam uit tegen HC Eeklo (tweede in J14B) en HK Waasmunster speelde tegen Apolloon Kortrijk.

HC Eeklo en HK Waasmunster namen zaterdag deel aan ons paastornooi. Onze jongens wisten dat het een zware wedstrijd zou worden en dat ze er vanaf de eerste minuut volop tegenaan moesten gaan.

Tijdens de eerste halve-finalewedstrijd tegen HC Eeklo was HBC Izegem een schim van zichzelf. Izegem kon op geen enkele manier de verdediging van HC Eeklo onder druk zetten of een versnelling hoger schakelen. Bij HC Eeklo was de winnaarsmentaliteit wel onmiddellijk aanwezig. HC Eeklo kwam snel voor (2-6) en bouwde zijn voorsprong rustig uit tot 3-11 aan de rust. Na de rust probeerde HBC Izegem nog om het verschil te verkleinen, maar het lukte niet. HC Eeklo was veel te sterk voor Izegem. De wedstrijd eindigde op 4-23. Met slechts 11 doelpogingen en 4 doelpunten was het toch wel erg magertjes.

HBC Izegem was meteen uitgeschakeld voor de VHV-eindronde en mocht in de troostfinale spelen tegen Apolloon Kortrijk. Apolloon Kortrijk verloor zijn wedstrijd tegen HK Waasmunster met 8-29. In de eerste helft tegen Apolloon Kortrijk ging de score gelijk op tot aan 4-4. Daarna maakte Izegem het speelveld breder. De hoekspelers werden meer aangespeeld en Izegem bracht meer variatie in hun spel. Aan de rust stond Izegem 10-7 voor. Na de rust kwam Kortrijk terug en halfweg de tweede helft stond het 12-12 op het scorebord. In de laatste 7 minuten kon Izegem dan toch langzaam uitlopen. Izegem won met 19-15.

De finale was tussen de twee Oost-Vlaamse ploegen. In de eerste helft gaven HC Eeklo en HK Waasmunster elkaar geen duimbreed toe. De ruststand was 4-4. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Details maakten het verschil. Bij 5-5 kon HK Waasmunster voor de eerste maal een voorsprong uitbouwen met drie doelpunten. HK Waasmunster hield deze voorsprong voortreffelijk vast. Toch bleef HC Eeklo proberen om het tij te keren. HC Eeklo toonde veerkracht. Het kwam nog éénmaal terug tot 9-11, maar HK Waasmunster bleef rustig z’n doelkansen omzetten in doelpunten. Met enkele mooie combinaties op het einde won HK Waasmunster de finale met 9-14. Proficiat! Veel succes aan HK Waasmunster en HC Eeklo tijdens de VHV-eindronde op 4 mei 2019.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Jarno, Vic, Victor, Rune, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top