Met 16 spelers trok HBC Izegem naar sporthal Hekers te Gent. HBC Izegem speelde met drie ploegen, waarvan één volledige meisjesploeg. Op drie velden werd mini-handbal gespeeld en telkens wedstrijden van 10 minuten. Bij een dribbel mocht de bal maar één keer botsen. Daarna moest de speler direct de bal afspelen naar een andere speler.

Er werd in drie reeksen gespeeld. Izegem 1 speelde in de eerste reeks tegen sterke ploegen zoals Elita, DB Gent, Evergem en Eeklo. De eerste wedstrijd werd knap gewonnen (11-8) maar daarna ging het iets moeilijker. In de tweede reeks startte Izegem 2 gretig en zette Roeselare (12-3), Evergem 2 (15-6) en Eeklo 2 (13-2) gemakkelijk op zij. Tegen DB Gent en Kortrijk 1 waren het superspannende wedstrijdjes. Tegen DB Gent werd in de laatste minuut nipt verloren met 12-14. Tegen Kortrijk 1 was Izegem 2 niet bij de les en kwam het snel 0-4 achter. Nadien kon Izegem 2 nog gelijk komen maar verloor het toch met het kleinste verschil (10-11).

In reeks 3 speelde Izegem 3 met een volledige meisjesploeg. We zagen een pittige meisjesploeg aan het werk. Tegen de meisjes van Evergem (7-5) en Brabo (6-4) werd gewonnen. Ook de jongens van DB Gent gingen onderuit tegen onze meisjesploeg (8-9). De volgende wedstrijd was tegen Kortrijk 2. Tegen de fysiek grotere jongens van Kortrijk 2 was onze meisjesploeg een maatje te klein (5-9). De laatste wedstrijd was tegen de meisjesploeg van Brabo. Het bobijntje van Izegem 3 was op en Izegem 3 verloor met 8-4.

Izegem 2 en Izegem 3 sloten de reeksen af met een derde plaats en Izegem 1 eindigde op een vierde plaats. Na de reeksen werden nog onderlinge wedstrijden gespeeld. Als derde van reeks 2 en reeks 3 speelden Izegem nog eens tegen elkaar. Het onderlinge duel eindigde op 9-7. Izegem 1 sloot het tornooi winnend af tegen Evergem (10-5). Goed gespeeld!

Bedankt aan alle spelers voor hun inzet, aan de aanwezige supporters en de uitstekende organisatie van Oost-West en DB Gent. Van de organisatie kreeg elke speler er ook nog een t-shirt bovenop!

 

Speelden voor Izegem 1: Daan, Algren, Kaylen, Vic en Balder.

Speelden voor Izegem 2: Robin, Thijs, Arne, Lander en Batist.

Speelden voor Izegem 3: Lieze, Laure, Martina, Petra, Eliza en Nel.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top