Zaterdagnamiddag stond de wedstrijd tegen Schoten op het programma. Na drie opeenvolgende overwinningen konden onze mannen van Blue White Dynamite vol vertrouwen toeleven naar deze wedstrijd. De matchvoorbereiding verliep niet ideaal. De training op vrijdagavond werd afgelast omwille van het judotornooi en daarnaast werd er in de Plectrum ook nog eens 60 liter Kwaremont verdeeld door Robin Samyn, Louis Olivier en Bert Remmery. Een evenement die de Liga 3 niet aan zich kon laten voorbijgaan.

Eenmaal toegekomen in Schoten, dook BWD meteen terug de cafetaria in. Niet zozeer om terug in de Kwaremont te vliegen, maar wel om snel nog de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad te bekijken. De verschillende aanmoedigingskreten voor Yves Lampaert waren duidelijk niet luid genoeg, want diens ploegmaat Zdenek Stybar kwam als eerste over de lijn.

Uiteindelijk kon de match voorbereid worden. BWD had er zin in. Coach Verbeke waarschuwde zijn troepen, Schoten bewees echter in de heenronde een zeer beweeglijke ploeg te zijn, en gaf snel nog wat tactische richtlijnen mee. Vannie bewees dat hij de vrijdagavond goed verteerd had door af en toe tijdens de tactische bespreking in de kleedkamer attent een ‘Blue White!’ te brullen. Ook de uitgetekende voorbeeldaanval van coach Verbeke: ‘Dus als we poort links spelen en Smette valt aan..’, werd onderbroken door een luidkeelse ‘Goeie Smette!’.

Na een intense opwarming kon de match aangevat worden. Vraag van de dag was of Sam Naessens zijn record van 15 doelpunten vorige week tegen Kortdessem kon verbreken en of hij over Louis Desmet kon springen in de topschutterslijst. BWD begon de match wat laks in verdediging in de eerste zeven minuten, maar kon iedere aanval wel tegenprikken via Louis Desmet en Karel Vangroenweghe. De score was perfect in evenwicht: 4-4. Maar dan schakelde Izegem en meer bepaald Sam Naessens een versnelling hoger. In amper 4 minuten wist hij 4 keer te scoren. Een nieuw record was in de maak!

Er werd ondertussen veel beter verdedigd en Thomas Vannieuwenhuyse haalde met enkele prachtreflexen een aantal zekere treffers uit zijn doel, waardoor een aantal tegenaanvallen konden worden opgezet. Sam Verhaeghe gaf hierbij het beste van zichzelf en bleef maar lopen. De man had een pre-workout drankje genuttigd en barstte van de energie. Als hij zijn dorst kwam lessen aan de bank riep hij even energiek: ‘Zop! Zop! Zop! Zop!’.

Na 20 minuten was er al een behoorlijk kloofje geslagen: 6-13. De kloof kon eigenlijk zelfs iets groter geweest zijn, moest het vizier van ons speerpunt Sam Naessens iets scherper gestaan hebben. Maar we zullen het wijten aan het ontbreken van hars.

Ondertussen had Schoten ook zijn 5-1-verdediging omgeschakeld naar een platte 6-0-verdediging, iets waar de Liga 3 wat meer moeite mee had. Coach Verbeke voerde enkele wissels door en na doelpunten van Stan Allosserie, Willem Beke, Karel Vangroenweghe en Sam
Verhaeghe kon er gerust worden bij een 11-16 stand. Verdedigend zat het goed, maar aanvallend moest het beter.

In de tweede helft ging BWD verder op zijn elan van de eerste helft. Sam Verhaeghe en Sam Naessens speelden verdedigend sterk en konden de voorsprong van Izegem uitdiepen tot 8 doelpunten. Julien Decin keepte net als Thomas Vannieuwenhuyse een sterke partij. Na 40 minuten bedroeg de stand 14-22 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen stokte de Izegemse aanval en kon Schoten geleidelijk aan de voorsprong knabbelen. 18-22 na 45 minuten. De linkeropbouwer van Schoten, Sam Vygen, kon met zijn schijnshot een paar keer los door het midden lopen en scoren. Schoten rook bloed en ging mandekking spelen op Louis Viaene.

Angstzweet brak meteen uit bij coach Verbeke. Het incasseren van een straftijd van twee minuten hielp daar zeker niet bij. Deze twee moeilijke minuten werden goed overleefd en mede door met momenten mooi samenspel behield BWD zijn voorsprong. Stan Allosserie passeerde zijn man nog drie keer en wist daarbij drie keer, waaronder ook het 30e doelpunt (merci voor de bak bier Stan!), te scoren. Uitblinkers Sam Naessens en Sam Verhaeghe pikten ook nog enkele doelpuntjes in het slot mee (deel twee van de grote ‘Sam Naessens Show’ eindigde uiteindelijk op 10 doelpunten, waarmee hij voorlopig Izegems topschutter wordt). Eindstand was 25-31.

Na de match werd nog gezamenlijk een frietje gegeten en werd de derden time op iets minder klassieke wijze ingezet. Louis Viaene was de Barry van dienst en werd de lastige taak van ‘hem inzetten’ toegewezen. Iets wat hij overigens met verve deed! Na aankomst in Izegem vertrokken Julien Decin, Louis Desmet en Louis Viaene nog naar het galabal van Moeder Izegemse om op zoek te gaan naar een Smettin voor onze Smette.

Volgend weekend moet de Liga 3 niet aan de bak. Volgende match vindt plaats op zondag 17 maart in en tegen Temse.

Speelden voor Izegem: J. Decin (D), T. Vannieuwenhuyse (D), S. Allosserie (5), W. Beke (1), E. Degraeve, L. Desmet (3), S. Horré (1), A. Lievens (1), A. Maertens (1), S. Naessens (10), K. Vangroenweghe (4), M. Vanhalewyn, S. Verhaeghe (5) en L. Viaene.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top