Blue White bruist tegen HC Rhino!

Vorig weekend stond de verre en altijd moeilijke verplaatsing naar HC Rhino Turnhout op het programma voor onze helden in Liga 3. Rhino was na een sterke reeks opgeklommen in het klassement en was thuis nog ongeslagen. Reken daar de onzekere prestaties in topmatchen buitenshuis van Izegem bij, en je weet dat het een spannende wedstrijd zou worden. Voor de match begon schrok Blue White zich dan ook nog eens een hoedje: ex-Izegemspeler Jasper De Pillecyn maakte zijn wederoptreden bij HC Rhino. Geen probleem voor trainer Bernd Verbeke, want ook hij had een wit konijn in zijn selectie: Karel Vangroenweghe kwam terug uit blessure.

Beide ploegen begonnen met een studierondje. De bal ging traag van hier naar daar, en het was Rhino dat voor het eerst versnelde en scoorde. Louis Olivier prikte tegen, en de race kon beginnen. Karel Vangroenweghe deed wat hij al zijn hele leven doet: scoren, en wel drie maal op rij. Zo kwam de stand op 4-4 na zes minuten. De trage eerste minuten waren meteen helemaal vergeten. Louis Desmet scoorde nog, maar dan wist Rhino een kloofje te slaan van twee punten. Blue White schoot zichzelf in de voet: tot drie keer toe werd een open kans de nek omgewrongen.

Na de twintigste minuut begon Izegem echter gulzig aan die kleine achterstand te vreten: Willem Beke scoorde twee maal op rij, en de sterk ingevallen Alexander Maertens scoorde evenzeer. Het laatste woord van de tweede helft was voor Arne Lievens: na zijn mooi slotdoelpunt van vorige week schoot hij nu de bal langs het hoofd van de doelman recht in de haak. 13-14 na dertig minuten: een verdiende voorsprong.

Na twaalf minuten in de tweede helft leek Izegem de schaapjes op het droge te kunnen zetten. De voorsprong was nog eens drie doelpunten groter geworden en gezien de verdediging goed stond, leek er geen reden om aan te nemen dat Izegem de voorsprong nog uit handen zou kunnen geven. Drie opeenvolgende doelpunten in evenveel minuten van Brent Tewissen brachten daar echter verandering in: 22-23 en alles te herdoen. Blue White bleef echter kalm, en liet wanhoopshots, verre tegenaanvallen en spelafval achterwege. Tijdens deze spelfase voelde je dat Izegem gegroeid is, al was trainer Bernd er nog niet gerust in. Zijn Poolse en Russische vocabulaire, opgedaan door eeuwenlang te handballen, kwam hem goed van pas. Thomas Vannieuwenhuyse probeerde hem vanop de bank te kalmeren met de mooie woorden: ‘Komaan Bernd, tis ant lukken wi?!’

Het waren echter de geweldige vijf laatste minuten van tandem Vangroenweghe-Desmet die hem gerust kon stellen. Desmet scoorde nog drie keer in de eindfase, waaronder één vliegertje op aangeven van Vangroenweghe. Blue White, 30 doelpunten en een vliegertje: de woorden lijken wel te rijmen de laatste weken. 
De euforie na de wedstrijd was ongezien.

Rhino moest onder luide ‘BLUE WHITE DYNAMITE’-spreekkoren douchen, en voor Blue White zelf werd het een perfect weekend. Heel even ontstond tumult toen Bernd Verbeke onthulde mee te doen aan Tournee Minerale, met ‘TRAINER BUTTEN’-gezangen ten gevolge. Gelukkig beloofde hij schuldbewust een bak bier bij de volgende overwinning. Het handbalbusje leek bij momenten een discotheek, fastfoodketen MacDonalds rolde een rode loper uit voor onze spelers en eenmaal terug in Izegem kon geen enkele vrouw op de markt weerstaan aan de charmes van Blue White. BWD bestaat voor avonden als deze.

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), Lander Vandemoortele (D), W. Beke (3), E. Degraeve, Y. Deketelaere, R. Depoortere (2), L. Desmet (6), A. Lievens (1), A. Maertens (1), T. Vandewalle (3), K. Vangroenweghe (8), S. Verhaeghe (4), B. Declerck (4), L. Olivier (3)

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top