Iets na het middagmaal zakte Izegem op de winterse zaterdagmiddag van 17 november af naar Kortrijk voor de topper van de speeldag. De Liga-ploeg kon rekenen op een volledige selectie, inclusief supporters. De jeugdige 9-koppige Kortrijkse ploeg stond bovendien onder leiding van ex-trainer Olexiouk.

Izegem begon dan ook vurig en kwam via heerlijk samenspel tussen Naessens en Desmet op voorsprong. Kortrijk stak nog even het neus aan het venster en klom terug naar een 5-5-gelijkspel. Blue-White was echter niet onder de indruk en ging in 5 minuten van 5-5 naar 5-11 via Desmet en Demeulenaere. De verdedigingstraining met Robin Mathijs wierp duidelijk zijn vruchten af. Toch was het scheidsrechtersduo niet bepaald opgezet met de agressieve, doch correcte verdediging van de Pekkers (met enkele tijdstraffen als gevolg). Izegem kwam niet meer in de problemen en trok zich terug in de kleedkamer met 7-13 op het scorebord.

Bij aanvang van de 2de helft zagen we dat Trainer Olexiouk het zinkend schip verlaten had, wegens verplichtingen bij de Liga-2-ploeg. Izegem benutte de volledige selectie en sloeg via tegenaanvallen een 10-puntenkloof (10-20). Ook Beke, voor het eerst in zijn slijmgroen Liga-3-shirt, pikte zijn doelpuntjes mee. Net als Vandemoortele keepte Vannie een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Het 30ste doelpunt viel niet meer, maar 14-29 als eindscore is zeker iets om trots op te zijn!

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Vannieuwenhuyse (D), Azou (3), Beke (3), Degraeve, Deketelaere, Olivier (1), Demeulenaere (5), Lievens (2), Naessens (4), Vandewalle (2), Vandekerkhove (1), Verhaeghe (1), Desmet (7).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top