Na de overwinningen van dames- en ligaploeg was het de beurt aan de heren (3de) om 2 punten te pakken tegen promovendus Kraainem (4de).

Het openingsdoelpunt van Kraainem werd binnen dezelfde minuut beantwoord door een treffer van Delbecque. De hoge 3-3 van Kraainem zorgde voor een hoog tempo in de eerste helft. Het Izegemse doel werd bekogeld vanuit de 2de lijn, maar doelman Ostyn wist keer op keer de schoten uit zijn doel te houden. Dankzij Ostyns fantastische keeperswerk kon Izegem de 3-4 achterstand ombuigen naar een 6-4 voorsprong via Deschamps en Vantieghem. Kraainem kwam nog even terug tot 8-8, maar opnieuw via Ostyn kon Izegem de voorsprong heroveren. 
Ruststand 12-9.

Izegem kwam het sterkst uit de kleedkamer. Mathijs, die met 4 doelpunten de ploeg op sleeptouw nam, leidde Izegem naar een vijfpuntenkloof (18-13). Demeulenaere blokte 5 (!) Kraainemse schoten uit de 2de lijn, waardoor Izegem nog meer kon uitlopen via een fenomenale Vantieghem. Pereira jaagde de bezoekende doelman in de gordijnen na 2 heerlijke plaatsballen naast het hoofd. De topschutter van de bezoekers verkleinde nog even de kloof, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Izegem mocht zegevieren na een fysieke pot handbal met 21-19.

Speelden voor Izegem: Ostyn (D), Decin (D), Behidj (1), Delbecque (3), Demeulenaere M., Vandewalle (1), Deschamps (1), Jacobs, Mathijs (8), Olivier, Samyn (1), Pereira (3), Azou, Vantieghem (3), Vannieuwenhuyse (1)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top