In het eerste kwartier namen zowel HBC Izegem als Kortrijk een aarzelende start. Beide ploegen vertoonden weinig durf in hun acties. Na vijf minuten besloot Vic zijn kans te gaan, zette een verdediger op het verkeerde been en werkte mooi af (1-1). Het spel van beide ploegen bleef stroef verlopen, maar Kortrijk moest geleidelijk de wet van de sterkste ondergaan. HBC Izegem kon een eerste kloof slaan met doelpunten van Remi en Federico. Van 1-3 werd het 3-6. HBC Izegem werd niet meer op de proef gesteld en won met 3-8.

In het tweede kwartier toonde HBC Izegem dat het meer lengte en kracht had in haar ploeg. Aaron en Federico konden stevig op rechts doorzetten en Kuba zorgde voor een 1-3 voorsprong. Jarno verlegde meer het spel naar de linkerkant van het terrein. Mauro en Victor bedankten en pikten hun doelpuntje mee. Ook rechterhoek Stan kon een mooie aanval afwerken. Bij de thuisploeg was het zelfvertrouwen zoek waardoor HBC Izegem freewheelend naar een 2-12-overwinning ging.  

In het derde kwartier toonde Thieben zich als een betrouwbaar sluitstuk van onze verdediging. Met drie voetreflexen hield hij z’n netten schoon. Ook Rune en Bob werkten hard in de verdediging. Ze ontfutselden meermaals de bal van Kortrijk en lanceerden enkele snelle tegenaanvallen. Aaron, Federico en Remi maakten telkens mooi af (0-5). Het fysiek sterkere Izegem bouwde rustig z’n voorsprong uit en toonde met momenten nog mooie combinaties. In een vloeiende één-twee met Daan kon Rune knap afwerken. HBC Izegem won met 5-11.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Kuba, Vic, Victor, Rune, Remi, Bob, Mauro, Federico, Aaron, Jarno en Stan.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top