De wedstrijd ging door op 10 november 2018 in de Lange Munte te Kortrijk.

Met drie doelpunten op rij nam Kortrijk een goede start (3-0). Kortrijk behield het overwicht tot 7-6. In de laatste vijf minuten ging het tempo omhoog. Er werd beter samen gespeeld en afgewerkt voor doel. HBC Izegem scoorde vijfmaal zonder tegendoelpunt te incasseren en won gemakkelijk met 8-10.

In de tweede kwartier was het Kortrijk dat de score mocht openen (2-0). Trainer Tom vroeg aan de aanvallers om de geoefende aanvallen en acties uit te voeren die aangeleerd werden op de laatste training. Het lukte de spelers om dit te doen. Het werd 2-5 en 4-7 voor HBC Izegem. Op het einde profiteerde de thuisploeg nog wat van enkele slordigheden in onze verdediging, maar HBC Izegem won ruim verdiend met 6-8.

In de eerste vijf minuten van het laatste kwartier hield doelman Balder heel wat ballen tegen. Aan de overkant zorgden paal en lat er voor dat HBC Izegem niet kon scoren (0-0). HBC Izegem kon uiteindelijk toch de 1-0 maken. Kortrijk maakte gelijk en de wedstrijd bleef in evenwicht tot 4-4. Dankzij een sterk slotoffensief van Kortrijk moest HBC Izegem zich toch gewonnen geven. Kortrijk won met 6-4.

Speelden voor Izegem: Thijs, Daan, Megan, Balder, Eliza, Batist, Robin, Kaylen, Liam, Algren en Mauro.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top