Onze Izegemse jongens vertrokken op zaterdag 3 november 2018 naar Neerpelt. Het ontbreken van Matthias, Clement en Lander en het feit dat de nummers 1 en 2 van de competitie moesten bekampt worden, spookte door de hoofden van onze spelers. Keeper Thieben en Remi waren vanuit de J14 de J16 komen versterken.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Hubo Initia Hasselt was de onzekerheid zichtbaar. De Izegemse J16 kwamen maar moeilijk in de wedstrijd, kregen geen grip op de Hasseltse shotters en leden te veel balverlies. Bij momenten zagen we mooie acties maar het was te weinig om Hubo Initia Hasselt te bedreigen. Na 20 minuten stond dan ook een logische 13-6 voor Hasselt op het scorebord.

Tijdens de pauze hadden trainers Frank en Arne wel wat oplapwerk. Vanaf dan kregen we een ander Izegem te zien. De bange hartjes werden 'in de kleedkamer achter gelaten', het vuur sloeg in de pan en Sporting Nelo werd het kind van de rekening. Met snelle en snedige aanvallen, goed gerichte shots en gevarieerd handbal liep Izegem na 7 minuten uit tot 2-9. Sporting Nelo reageerde nog even maar geraakte zeer moeilijk door de stevige defensie van Izegem. Na 20 minuten was het eindresultaat 8-14 voor Izegem.

De volgende wedstrijd was opnieuw tegen Hubo Initia Hasselt maar werd met een andere ingesteldheid aangepakt. Zowel Hubo Initia Hasselt als HBC Izegem vonden vlot de weg naar het doel. Tot in minuut 15 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (7-8). Tijdens het laatste kwart van deze wedstrijd viel de scoremachine van Izegem echter volledig stil terwijl Hasselt opnieuw van de balverliezen kon profiteren. HBC Izegem verloor met 8-14.

De laatste wedstrijd tegen Sporting Nelo werd een nagelbijter. Beide ploegen waren door hun beste krachten heen en er werden veel kansen gemist. Halverwege stond het nog 4-4 en de ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Gelukkig voor Izegem vond keeper Thieben het dan welletjes en met een resem knappe reddingen veroverde hij telkens de bal waarna Izegem wel hun kansen kon afwerken. Eindresultaat: 8-6 voor Izegem met dank aan Thieben! Een knap tornooi van onze J16-J14-ers met een onverhoopte 4 punten op 8 terug mee naar Izegem.

Speelden voor Izegem: Thieben, Remi, Leon, Bram, Achiel, Jonas, Niels, Karsten, Guus en Sverre.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top