Zaterdag 27/10/2018 werd een jeugdtornooi gespeeld met drie jeugdploegen van HBC Izegem, HC Desselgemse en Thor Middelkerke. Elke ploeg speelde vier wedstrijden in de poulefases.

Voor eerst speelde een volledige meisjesploeg. In het begin was het even wennen. De meisjes verloren met 3-6 tegen HC Desselgemse en beide wedstrijden tegen de jongensploegen van HBC Izegem. De meisjes bleven echter strijden en wonnen de laatste wedstrijd tegen Thor Middelkerke met 7-5.

De jongensploegen van HBC Izegem vonden de weg naar het doel vrij gemakkelijk. In alle wedstrijden werd vlot gescoord. HBC Izegem 3 won alle wedstrijden en HBC Izegem 2 won drie wedstrijden. Ze werden eerste en tweede in de groepswedstrijden.

Na de poulewedstrijden speelden de meisjes van HBC Izegem tegen HC Desselgemse voor de derde plaats. Door de tips van Bernd speelden ze aanvallend en verdedigend een stuk beter dan hun eerste wedstrijd tegen HC Desselgemse. Beide ploegen hielden elkaar 14 minuten in evenwicht. In de laatste minuut ging HC Desselgemse toch nog met een 5-6 winst lopen.

De finale ging tussen HBC Izegem 2 en HBC Izegem 3. Beide ploegen wisten wat ze van elkaar konden verwachten. Hierdoor vlogen de ballen in het net en kwam HBC Izegem 3 op een mooie voorsprong. Op het einde van de wedstrijd was HBC Izegem 2 ook een beetje moe waardoor HBC Izegem met 20-9 won. Proficiat aan alle spelers.

 

HBC Izegem1: Laure, Lieze, Eliza, Nel, Megan, Petra en Martina.

HBC Izegem2: Thijs, Lander, Daan, Robin, Arne en Alex.

HBC Izegem3: Batist, Algren, Liam, Balder, Kaylen en Alexander

 

Wedstrijden:

HBC Izegem1 – HC Desselgemse  3-6

HBC Izegem2 – Thor 13-1

HBC Izegem3 – Izegem1 9-0

HC Desselgemse – HBC Izegem2 4-7

Thor – HBC Izegem3 6-22

HBC Izegem1 – HBC Izegem2 5-16

HC Desselgemse – Thor 11-3

HBC Izegem3 – HBC Izegem2 18-4

HBC Izegem1 – Thor 7-5

HC Desselgemse – HBC Izegem3 2-17

 

Finales:

3-4de plaats: HC Desselgemse – HBC Izegem1 6-5

1-2de plaats: HBC Izegem3 – HBC Izegem2 20-9

  

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top