HBC Izegem stond voor een moeilijke thuiswedstrijd tegen Apolloon Kortrijk 1. De co-leider in de Oost-West competitie had ook nog niet verloren en had een vergelijkbaar doelsaldo.

Reeds van in de eerste minuut liet het gestalteverschil zich merken. Onze jongens slaagden er maar niet in om de grote shotters van Kortrijk af te stoppen. Er werd te laat in verdediging uitgestapt. Op die manier kreeg de tegenstander te veel ruimte en was doelman Thieben kansloos. Tot overmaat van ramp werden een aantal goede kansen vakkundig de nek omgewrongen waardoor de aansluiting onmogelijk was. In aanval werd er nochtans goed gecombineerd en werd Kortrijk geregeld in zijn hemd gezet. Izegem was duidelijk wat overdonderd door zoveel shotgeweld en kon geen vuist meer maken. HBC Izegem verloor met 5-18.

Na wat bijsturing tijdens de rust kwamen onze jongens met hernieuwde moed het terrein op. Reeds van in de eerste minuut nam Izegem het heft in handen en kon Kortrijk het vuur aan de schenen leggen met halfweg een 8-7 voorsprong als resultaat. Helaas hadden onze jongens door de hoge en agressieve verdediging teveel brandstof verbruikt. De motor begon te sputteren en Apolloon Kortrijk1 kon opnieuw wat afstand nemen. Apolloon Kortrijk1 won met 14-18.

Speelden voor Izegem: Sverre, Jan-Olle, Aaron, Guus, Remi, Rune, Thieben, Mauro, Leon, Karsten en Bram.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top