Opnieuw twee uiterst spannende matchen waarbij Izegem tweemaal in de laatste minuut aan het langste eind trekt!!

De eerste match startte goed. Matthias liet geen enkele strafworp binnengaan en Izegem kon met 2-0 starten. Kortrijk ging echter vlug op en over HBC Izegem en HBC Izegem moest bijna voortdurend tegen een kleine achterstand aankijken. Eén minuut voor tijd stond HBC Izegem nog 15-14 achter, maar met twee goals in de slotfase van Achiel werd toch nog met 15-16 gewonnen.

De tweede match startte nog beter. Met drie mooie shots vanop de hoek van Noah stond HBC Izegem na vier minuten spelen 3-6 voor. Dit was het teken voor Apolloon Kortrijk om een tandje bij te steken. HBC Izegem zag sterretjes en met acht opeenvolgende goals stond Kortrijk plots 11-6 voor. Een time-out van Frank en een aangepaste tactiek zorgde voor de ommekeer. Beetje bij beetje werd de achterstand weggewerkt. HBC Izegem stond op één minuut voor tijd 15-14 achter, net zoals tijdens de eerste match. Twee mooie uitgewerkte acties van Izegem met Jonas als afwerker en een prachtige redding van Matthias op de ultieme uitbraak van Kortrijk zorgden voor de tweede overwinning met 15-16.

Niet goed voor het hart, maar toch prachtig om zien voor de meegereisde supporters dat de youngsters van de J18/J16 het voortreffelijk doen in deze competitie en zelfs voorlopig aan de leiding staan.

Speelden voor Izegem : Matthias, Niels, Dries, Jonas, Robbe, Achiel, Frey, Noah en Ruben.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top