Blue White hervatte de competitie na de walkover tegen Atilla Temse. De ploeg van Bernd Verbeke won toen met maar liefst 21 doelpunten verschil. Vraag van de dag was of Uilenspiegel, dat nog niet verloor, meer gewicht in de schaal zou leggen.

Al snel bleek van wel. Hoewel Olivier de score opende, keek Izegem na drie minuten op een achterstand aan, en na een blitzoffensief van de rood-zwarten stond er zowaar 5-10 op het bord. Blue White herpakte zich wel, en begon gestaag de voorsprong weg te knagen. Drie doelpunten van Alosserie, die geweldig op dreef was, en doelpunten van de onafscheidelijke Louis Desmet en Alexander Maertens (kwatongen beweren dat ze zelfs samen slapen), hielpen Izegem vlak voor rust aan een 19-18 voorsprong.

Verdedigend bleef het echter rammelen. Uilenspiegel combineerde vlot, en kwam te gemakkelijk tot schieten. Karel Vangroenweghe besloot zich dan maar met de debatten te gaan bemoeien. Met twee opeenvolgende doelpunten bracht hij Izegem op een kwartier van het einde voor het eerst op een tweepuntenkloof. Sam Verhaeghe, die het hele weekend lang zijn verjaardag vierde, schonk Izegem zelfs een voorsprong van vier doelpunten. Alles wees erop dat Blue White nog tien minuten lang de score zou uitdiepen.

Niets bleek echter minder waar. Uilenspiegel toonde zich als een ploeg met veerkracht, en op twee minuten van het einde had geen supporter nog nagels aan zijn vingers. 32-31. Vangroenweghe wist het schip aan veiliger wal te brengen, en scoorde nog twee keer. Het meeste applaus kreeg hij echter voor een ongeziene sprint en sprong achter een verloren bal: op Karel zit weinig sleet. Het werd uiteindelijk 35-32.

Trainer Bernd Verbeke start dus prima met een 6 op 8, en zijn ploeg staat op een gedeelde tweede plaats. Desselgem, die 3 op 8 haalde, is de volgende tegenstander van onze blauwhemden.

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top