Negen U12-ploegen namen deel aan het Inès Mulier Jeugdtornooi: HBC Izegem, Elita Buggenhout, Apolloon Kortrijk (1&2), Neuville En Ferrain HBAL, HBC Mouscron, Don Bosco Gent, Marcq Handball en HBC Eeklo.

In poule A werden Elita Buggenhout, HBC Mouscron, Apolloon Kortrijk1 en Don Bosco Gent ingedeeld. Elita Buggenhout startte sterk en won twee wedstrijden (11-2 en 6-4) op rij. Daarna wonnen zowel Don Bosco Gent als Apolloon Kortrijk tegen HBC Mouscron (8-3 en 8-4). De laatste twee wedstrijden bepaalden de rangorde in poule A. Don Bosco Gent won tegen Elita Buggenhout en in de laatste wedstrijd won Apolloon Kortrijk1 tegen Don Bosco Gent. Drie ploegen eindigden met vier punten. Het doelpuntensaldo en het onderling duel tussen Don Bosco Gent en Elita Buggenhout zorgden ervoor dat Don Bosco Gent eerste eindigde voor Elita Buggenhout en Apolloon Kortrijk1.

In poule B speelden de thuisploeg, Marcq Handball, Neuville En Ferrain HBAL, Handbal Eeklo en Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de eerste wedstrijd met 9-2 tegen Apolloon Kortrijk2. De tweede wedstrijd werd nipt verloren tegen Marcq Handball. Tot 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien kende Izegem een dipje. Marcq Handball liep uit tot 3-7. In de laatste 5 minuten herpakte Izegem zich en kwam sterk uit de hoek. HBC Izegem maakte het nog spannend maar verloor met 10-12. Ondertussen won Neuville En Ferrain HBAL vlot al hun wedstrijden (11-3, 9-4, 10-4 en 14-0). Door winst tegen Handbalclub Eeklo verzekerde Marcq Handball zich van de tweede plaats in de poule. Een onderling duel tussen HBC Izegem en Handbalclub Eeklo moest beslissen over de derde plaats in de groep. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Halfweg stond het 4-3 op het scorebord. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van HBC Izegem. Met een 12-4 winst verzekerde HBC Izegem zich van een plaatsje in de volgende ronde.

In de eerste finalepoule won Marcq Handball hun eerste wedstrijd tegen Don Bosco Gent (9-5). Apolloon Kortrijk1 gaf daarna een ruime voorsprong uit handen (8-4). Don Bosco Gent maakte 10-10 gelijk, kwam 12-10 voor maar in de slotminuut werd het toch nog 12-12. Ook de laatste wedstrijd in deze groep tussen Marcq Handball en Apolloon Kortrijk1 eindigde op een gelijkstand (6-6).

In de tweede finalepoule hadden de jongens van Neuville En Ferrain HBAL opnieuw hun vizier op scherp gesteld. Er werd gewonnen van Elita Buggenhout met 16-4 en van HBC Izegem met 12-2. HBC Izegem liet de moed niet zakken. Na een sterke prestatie tegen Elita Buggenhout (12-3) ging HBC Izegem opnieuw een ronde verder.

Na de poules en de finalepoules kwamen de kruisfinales. Marcq Handball speelde tegen HBC Izegem. Neuville En Ferrain HBAL speelde tegen Apolloon Kortrijk1. Neuville En Ferrain HBAL liet Apolloon Kortrijk1 alle hoeken van het veld zien en won met 12-3. Tegen Marcq Handball startte HBC Izegem uitstekend. Het kwam twee doelpunten voor en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

In de finale speelde HBC Izegem tegen de topfavoriet Neuville En Ferrain HBAL. In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht (3-3). De spanning steeg steeds meer. Van 6-6 werd het 7-7. Na 11 minuten kon HBC Izegem een kleine voorsprong uitbouwen (10-7). In de laatste twee minuten scoorde Neuville En Ferrain HBAL nog twee keer (10-9). Super spannend! In de laatste seconden maakte HBC Izegem de beslissende goal voor tornooiwinst (11-9). HBC Izegem won met veel inzet tegen een moegestreden Neuville En Ferrain HBAL.

Met super blije gezichten, een trofee en een tegeltje kon het tornooi afgesloten worden met een frisse duik in het zwembad.

Speelden voor Izegem: Daan, Bob, Senne, Vic, Victor, Liam, Jarno, Stan, Daan, Brecht, Batist en Nel.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top