De eerste thuiswedstrijd in de VHV competitie bracht een tegenstander die de voorbije jaren steevast de competitie overheerst en ook telkens de finale haalt, nl. Uilenspiegel. Steeds starten we met de gedachte dat we niets te verliezen hebben. Doel is de opdrachten uitvoeren die er gevraagd worden en we zien wel waar we landen.

We begonnen de wedstrijd met een heel goed blok in verdediging. De communicatie begint daar ook vlotter te lopen waardoor er veel minder ruimtes komen. Uilenspiegel had het zeker niet onder de markt om deze verdediging te ontregelen.

Na 17 minuten stonden we nog altijd 4-4 gelijk. Uiteindelijk kon Uilenspiegel pas in de laatste minuut het verschil maken, waardoor we verloren met 5-7. Iedereen stapte wat ontgoocheld van het veld want iedereen had het gevoel dat er meer te rapen was. Even oppeppen dus en op naar de volgende 20 min.

In de tweede partij bleven we dezelfde goede verdediging aanhouden. Alleen begon de aanval wat te stokken. Door de discutabele wedstrijdleiding wisten de meisjes van beide ploegen eigenlijk niet meer wat ze goed deden en wat ze niet goed deden. Sommige aanvallen werden om heel onduidelijke redenen afgefloten. Ook nu verloren we met 2 doelpunten verschil, 2-4.

 

Ondanks dit heeft het talrijke publiek toch een spannende wedstrijd gezien van 2 ploegen die op een faire manier mooi handbal willen brengen. Grote pluim vanwege coaches Greg en Ilse voor de ploeg die week na week groeit maar jammer genoeg nog geen loon naar werk krijgt. Het overheersende gevoel is toch dat we punten hadden verdiend. Blijven werken op training en op naar de volgende wedstrijd.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top