Het trok op niks / veel ruimte voor verbetering

Na een deugddoende en lange zomerpauze stonden de blauwwite knapen,

vanaf dit seizoen weer aantredend in de outfit waarmee ze twee jaar geleden furore maakten, tegenover Groot-Bijgaarden. Naar goede gewoonte werden de trainingen slechts begin september hervat, kwestie van niet vermoeid aan het seizoen te beginnen. 

De voorbereiding was alvast niet optimaal. Na twee boerenjaren zijn er namelijk kapers op de kust. Bengt D. versierde een transfer naar Roeselare (van horen zeggen krijgt ge daar een gratis sportzak) en Ismael S. eentje naar Scandinavië. Perla V. vervoegde dan weer de rangen van de Regioploeg in Kortrijk, wat kenners niet anders kunnen omschrijven als een stap achteruit. Niet iedereen kan het niveau van Liga 3 zonder problemen aan. Only the strong survive, zoals Billy Paul in 1977 al zong.

Daarnaast haalde BWD wel enkele spelers terug uit pensioen: de gebroeders Merlevede (Arno en zijn broer Mokerslag), M. Pik en lange Viaene. Allen toonden op training reeds veel goede wil, maar er is nog wat werk aan de winkel. Daarbovenop bemoeilijkte een plaatselijke braspartij, Tunnefeesten genaamd, een goede nachtrust op vrijdagavond. Van de acht zielen die op zaterdagavond beschikbaar waren, had een minieme minderheid nog weet van de nachtelijke gebeurtenissen. Het werd al snel duidelijk dat we de wedstrijd met een stevige portie pretcilinders in benen zouden aanvatten. 

Zonder T1 2Face, reservedoelman Decin, playmaker Maertens en Pestkop Smetje (allen op zwier in Canada), begonnen de Izegemse kerels sowieso al gehandicapt aan de match. Het mag dan ook niet verbazen dat de match na enkele reeds minuten al verloren was. BWD grossierde in slechts passes, manke shots en de verdediging kan het best als onbestaand omschreven worden. Enig lichtpuntje was dat geen enkele speler, ondanks de weinige wisselmogelijk, met krampen af te rekenen kreeg. Spjikmedaille voor de fysieke paraatheid! 

Zoals vorig jaar zullen de eerste drie matchen als een soort voorbereiding in het seizoen gespeeld worden. Vanaf begin oktober is't voor echt!

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top