Zaterdag stond voor onze jongens van Blue White Dynamite (BWD) de verre verplaatsing naar leider Uilenspiegel op de agenda. BWD wist dat er geen makkelijke match te wachten stond en ook bij aankomst, en na het zien van de ligging van de zaal, werd bevestigd dat het verre van een ‘walk in the park’ ging worden. De ontgoocheling bij Joeri Vanderheerden was echter groot toen hij te horen kreeg dat zijn handbalvalies, door een tot op heden ongekende reden, nog aan de voordeur van onze sponsor stond. Door middel van het schoeisel van trainer Monteyne kon onze doorgewinterde pivot zich toch opmaken voor de wedstrijd. De sfeer en muziek werd voorzien door Parel Vandenberghe. Toch konden enkele spelers, al dan niet terecht, zich wat minder vinden in zijn muziekkeuze.

Na de opwarming trokken de jongens met de nodige motivatie en vechtlust het veld op. Dit laatste was zeker aanwezig bij doelman Decin, deze was na een minder leuke ervaring met de Antwerpenaren gebrand op een overwinning. Uilenspiegel opende de score, maar al snel bleek het een gelijkopgaande, spannende wedstrijd te worden. De Antwerpenaren konden nooit verder uitlopen dan twee punten. Onder impuls van Chubby Vanhalewyn, die tot twee uur voor de match nog beton aan het gieten was, werd steeds bij een tegendoelpunt niet lang getreuzeld, maar snel tegen gescoord. Ook door mede-burgerlijk ingenieur Poene Maertens werd met enkel berekende acties de code van de toch niet betonnen defensie van Uilenspiegel gekraakt. De eerste helft werd gekenmerkt door enkele mooie acties van het roodharige duo Desmet-Deblauwe. Uiteindelijk besloot Uilenspiegel om mandekking te spelen op Desmet. Na een hele week gedanst te hebben in Gent en omstreken, was deze sterkhouder toch weer bezig aan een uitstekende wedstrijd. Alcohol en uitgaan, de nieuwe doping van 2017?? Onze topschutter El Torro Lievens en Parel Vandenberghe konden natuurlijk niet op het wedstrijdblad ontbreken en prikten een paar doelpunten. Enkele seconden voor het einde, kon de achteruit lopende doelman Decin, nog net een wanshoopshot van onder zijn lat wegtikken. De Izegemse bank nam opgelucht adem en zo konden de spelers met een 17-16 achterstand gaan rusten.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd kwam Izegem beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Al snel werd de achterstand weggewerkt en kwamen de jongens uit de borstelstad op voorsprong. Na het missen van een strafworp, een dubbele tijdstraf en een dubbele penalty kwam Uilenspiegel op voorsprong. Doelman Vandemoortele pakte uit met een prachtige redding, maar Uilenspiegel kwam op kruissnelheid. Tegen vier veldspelers sloeg de leider in onze competitie een kloof van 7 punten. Een kloof die op 10 minuten van het einde moeilijk terug goed te maken was. De kloof bleef behouden. Izegem kwam niet meer terug. Op het einde van de wedstrijd kregen onze jongens nog een strafworp. Een kluifje naar de hand van doelman Decin dacht men, maar het was Parel Vandenberghe die de bal resoluut opeiste. Dit om uiteindelijk een mislukt ‘trickshot’ uit zijn mouw te schudden en de bal maar al te gemakkelijk bij de doelman in te leveren. Geen doelpunt en zo een 33-26 eindstand.

 

Na een sterke wedstrijd keerden onze jongens dus met lege handen terug naar huis. Een collectief zwakke vijf minuten deed Blue White Dynamite de das om. Zaterdag aanstaande staat de belangrijke thuismatch tegen HC Rhino Turnhout op het programma.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top