Voor onze boys van Blue White Dynamite was de opdracht duidelijk: de derby tegen Kortrijk moest gewonnen worden!

Om 15u15 werd de match, die later zeer spannend zou blijken, op gang gefloten. Onze krijgers van Liga 3 startten vooral in verdediging wat traag. Door een aantal rake treffers vanuit de kortrijkse tweede lijn keek Izegem al snel tegen een 2-6 achterstand aan. Na de eerste time-out van trainers Grumiaux en Monteyne vonden onze jongens hun 'goesting' en motivatie en al snel ging de wedstrijd gelijkopgaand. We gingen de rust in bij een stand van 11-11.

De tweede helft bleek de spannendste te zijn van het hele seizoen. Beide ploegen waren nu echt op dreef. Enkele mooie shots werden tegen de netten geknald, vooral door het goede samenspel van de Izegemse spelverdelers en opbouwers. De snelle reactie van BWD op elk doelpunt van Apolloon zorgde er mede voor dat het verschil in de tweede helft nooit groter was dan één luttel doelpuntje.

Vijf minuten voor het einde van de match kwam de tegenstander voor het eerst op voorsprong: 22-23. Deze zeer stressvolle situatie was waarschijnlijk de reden voor een staaltje handbal dat nergens op trok. Na ettelijke malen balverlies, loopfout, dubbeldribbel en voetfout, kwam Kortrijk net voor affluiten, tot de beslissende doelkans. De poging vanop 6 meter werd gemist. Vlak voor het beslissende fluitsignaal kon Lievens via een strafworp de eindstand vastleggen. Izegem 23, Kortijk 23.

Vreugde alom, maar achteraf gezien (in de cafetaria, met een biertje in de hand) hadden we toch moeten winnen.

 

Volgend weekend dan maar knallen in Uilenspiegel!

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top