J16: Derde speeldag van de VHV-competitie Reeks B.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 25 november 2019 18:47

Op 23 november 2019 ontving HBC Izegem in De Krekel leider HC Heist o/d Berg en de derde in de rangschikking handbalclub Schoten.

In de eerste wedstrijd speelde Izegem tegen HC Schoten. Beide ploegen wilden elkaar geen duimbreed toegeven. HC Schoten kwam telkens voor maar HBC Izegem bleef zich hardnekkig verweren. Bij 3-4 maakte Mauro de gelijkmaker. Bij 5-7 maakte Federico met hard shot de aansluitingstreffer. In de laatste minuut kon Karsten op tegenaanval gelijkmaken (7-7).

In de tweede wedstrijd speelden HC Schoten en HC Heist o/d Berg tegen elkaar. HC Schoten had geen verhaal tegen de linkshandige backspeler van HC Heist o/d Berg. Daardoor kon HC Heist o/d Berg een forse voorsprong uitbouwen (1-5) en had het de wedstrijd onder controle. HC Heist o/d Berg won met 9-6 tegen HC Schoten.

De derde wedstrijd werd een nagelbijter. Tegen de leider HC Heist o/d Berg zagen we een sterk HBC Izegem. Van beide ploegen zagen we knap handbal. Aaron, Federico, Karsten en Rune tekenden de spelpatronen uit. Er werd met veel variatie gespeeld. Zowel pivot Remi als rechterhoekspeler Daan werden mooi vrijgespeeld en werkten telkens secuur af (7-5). Onze jongens bleven vrank en vrij handballen, zonder eigenlijk ook maar één moment te verzwakken. Aaron maakte op tegenaanval 9-7 en met twee doelpunten van Kobe kwam HBC Izegem 16-13 voor. HC Heist o/d Berg bleef aandringen en maakte het nog spannend in de slotseconden door tweemaal te scoren. HBC Izegem won echter verdiend met 16-15.

HBC Izegem kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen HC Schoten. Waarschijnlijk zat de vorige intense wedstrijd er voor iets tussen dat HBC Izegem z’n start miste. HC Schoten scoorde viermaal op rij, terwijl onze acties voor doel de mist in gingen (0-4). Onze jongens wisselden van tactiek. De voorspelbare shots van de backs werden ingeruild voor knappe doorsteekpasses van Karsten naar pivot Remi en rechterhoek Daan. HBC Izegem maakte 5-5 gelijk. HC Schoten was echter niet van slag en met twee doelpunten van de spelverdeler/ backspeler van HC Schoten brak er iets bij HBC Izegem. HBC Izegem verloor met 6-9 tegen HC Schoten.

De vijfde wedstrijd was tussen HC Schoten en HC Heist o/d Berg. HC Heist o/d Berg was een schim van zichzelf. De verdediging van HC Heist o/d Berg liet HC Schoten vrijuit spelen. HC Schoten kwam 5-0 voor. De 5-0 gaf de spelers van HC Schoten vleugels. Vanuit alle hoeken van het veld kon HC Schoten scoren en bouwde haar voorsprong nog verder uit. HC Schoten won met 16-7.

De laatste wedstrijd was tussen HBC Izegem en HC Heist o/d Berg. HC Heist o/d Berg zette zich een laatste keer schrap. HC Heist o/d Berg profiteerde maximaal van de ruimte die HBC Izegem weggaf. Heist o/d Berg liep 12-2 uit en won uiteindelijk met 9-19.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

Resultaten:

HBC Izegem – HC Schoten 7-7

HC Schoten – HC Heist o/d Berg 6-9

HBC Izegem – HC Heist o/d Berg 16-15

HBC Izegem – HC Schoten 6-8

HC Schoten – HC Heist o/d Berg 16-7

HBC Izegem - HC Heist o/d Berg 9-19

 

 

J16: VHV-competitie in Kortessem (tweede speeldag reeks J16B).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 18 november 2019 17:36

Voor de tweede speeldag van de VHV-competitie trok de J16 op 9 november 2019 naar het Limburgse Kortessem. Onze jongens speelden tegen Pentagoon Kortessem en HC Sint-Truiden.

Tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen de thuisploeg zat de verre verplaatsing zat nog wat in de benen. Federico maakte in het begin van de wedstrijd nog knap gelijk (1-1). Verdedigend zat het nog goed in elkaar maar in de aanval toonde Izegem zich te weinig efficiënt. Izegem kwam 3-7 achter. Izegem toonde weerbaarheid en na een stevige remonte kwam Izegem tot op één doelpuntje van Pentagoon Kortessem (8-7). Tot tweemaal toe hield Thieben Kortessem van een 9-7 voorsprong. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd maar Izegem verloor in de slotminuut met 9-8.

In de tweede wedstrijd tegen HC Sint-Truiden kwam Izegem opnieuw op achterstand (3-6). HC Sint-Truiden liet Izegem echter in de wedstrijd komen. Guus kreeg vrije baan en scoorde vijfmaal op een rij. In de laatste minuut kon Mauro verdiend gelijk maken (8-8).

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Pentagoon Kortessem. Beide ploegen stonden goed georganiseerd te verdedigen. Na tien minuten was de score slechts 3-0. Onder impuls van Aaron kwam Izegem terug (4-2) in de wedstrijd. Izegem bleef echter teveel open doelkansen missen om Kortessem nog te verrassen. HC Pentagoon Kortessem won met 8-5.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem 7-0 achter. Na een time-out zagen we plotseling een ander Izegem. Remi liet de doelman van Sint-Truiden alle hoeken van z’n doel zien. De grote achterstand kon echter niet meer goed gemaakt worden. Izegem verloor met 9-14. Jammer, met iets constanter spel zat er zeker meer in dan één schamel puntje op acht.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

Alle resultaten op een rijtje:

Pentagoon Kortessem - HBC Izegem 9-8.

HBC Izegem - HC Sint- Truiden 8-8.

Pentagoon Kortessem - HC Sint-Truiden 7-8

Pentagoon Kortessem - HBC Izegem 8-5.

HBC Izegem - HC Sint-Truiden 9-14.

Pentagoon Kortessem – HC Sint-Truiden 11-7

 

 

 

 

J16: HBC Izegem – HC Tielt-Aarsele: 20-11 en 19-12.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 20 oktober 2019 18:19

Zaterdag 19 oktober 2019 speelde de J16 tegen HC Tielt-Aarsele. Vanaf het eerste fluitsignaal vond Aaron in een snelle combinatie Remi op de cirkel en scoorde hij meteen. Onze omschakelingen via Aaron door het midden met Federico en Remi bleven HC Tielt-Aarsele pijn doen (5-2). Ook Guus kon bij snelle wedstrijdhervattingen telkens doorgaan en werkte vijfmaal goed af met een doelpunt (13-8). Aan de overkant stond een sterk Izegems blok te verdedigen. Onze opbouwers bleven de spelers van HC Tielt-Aarsele onder druk zetten en ontfutselden hen meermaals de bal. De steals leverden nog een paar doelpunten op voor Aaron, Remi en Guus. HBC Izegem won met 20-11.

Zowel in de eerste als in de tweede periode kreeg onze doelwachter het hard te verduren. Tweemaal blesseerde hij z’n enkel. Hij kreeg een elleboogstoot en een shot trof z’n hoofd. Op wilskracht bleef hij doorzetten en het team nam z’n spirit over.

Ook in de tweede periode bleef Remi slim positie kiezen en werkte hij telkens goed af. Tot 5-5 kon HC Tielt-Aarsele nog volgen, maar dan nam HBC Izegem het over. Thieben pareerde enkele shots, terwijl onze aanvallers geen steken lieten vallen. HBC Izegem liep uit tot 13-8.

In de beide periodes kwamen onze hoekspelers weinig aan bod omdat onze pivot en backs veel te veel ruimte kregen van de tegenstander. In de slotfase konden Mauro en Rune via Karsten wel nog doorzetten en beiden werkten telkens knap af. HBC Izegem won met 19-12.

HBC Izegem won z’n derde thuiswedstrijd op een rij en neemt voorlopig de leiding over van Apolloon Kortrijk1. Goed gespeeld, gasten!

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

24ste Internationaal jeugdtornooi in Tremblay (U15).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 18 november 2019 16:54

De J15 en J17 namen tijdens het weekend van 26 en 27 oktober 2019 deel aan het internationaal tornooi van Tremblay-en-France. Van de J15 gingen iedereen mee.  Het was een topervaring om tegen deze fantastische Franse jeugdploegen te mogen spelen en kennis te maken met de geweldige 'Palais des sports' arena.

HBC Izegem speelde zes wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg Tremblay.  In de eerste helft was het wennen aan het spelen met colle en aan de stevige Franse thuisploeg (3-12). In de tweede helft zagen we een veel sterker Izegem. HBC Izegem verzorgde z'n passen beter, werkte z'n kansen af en Thieben pakte uit met enkele knappe reddingen. HBC Izegem verloor met 12-20.

De tweede wedstrijd was tegen Eu. Tegen Eu keepte Thieben een geweldige wedstrijd, maar in de aanval liep het niet. Verschillende kansen werd gemist. HBC Izegem verloor met 8-25.

In de namiddag werden nog twee wedstrijden gespeeld. Tegen Serris scoorde Yntse z'n eerste doelpunt voor HBCI (12-14). Bovendien werd het een spannende wedstrijd. Tot drie minuten voor tijd was het 17-18, maar op enkele cruciale momenten ging het mis. De gelijkmaker werd tot driemaal gemist, terwijl Serris telkens wel secuur afwerkte. HBC Izegem verloor nipt met 18-23.

De laatste wedstrijd op zaterdag was tegen Ivry. Tegen Ivry speelden onze jongens een beresterke eerste 18 minuten tegen Ivry. Een fysiek ijzersterke Rune stuurde z'n troepen aan en scoorde maar liefst 7 keer. Aan de rust was het 10-11. In de tweede helft zakte de ploeg volledig weg. HBC Izegem verloor met 15-26 tegen Ivry.

Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en een uurtje winst (winteruur) wachtte op zondag nog een sterke tegenstander. Villemomble ging volop voor groepswinst. Villemomble won met 35-12 en hun doelpuntensaldo zorgde ervoor dat in de namiddag de finale konden spelen.

De poulewedstrijden zaten erop en HBC Izegem mocht spelen voor de 11de plaats tegen Aulnay. Na een goede wedstrijd won HBC Izegem met 24-15 tegen Aulnay. De 11de plaats was binnen! Een opsteker voor de ploeg.

Speelden voor Izegem: Remi, Daan, Rune, Yntse, Aaron, Karsten, Thieben, Kobe, Guus, Mauro en Federico.

 

Alle resultaten op een rijtje:

HBC Izegem - Tremblay 12-20.

HBC Izegem - Eu: 8-25.

HBC Izegem - Serris: 18-23.

HBC Izegem - Ivry: 15-26.

HBC Izegem - Villemomble 12-35.

HBC Izegem - Aulnay 24-15.

 

J16: HBC Izegem – Desselgemse HC: 20-8 en 27-9.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:41

Onze trainer Arne en supporters kunnen terugkijken op een goede wedstrijd van de J16.

HBC Izegem begon meteen scherp aan de wedstrijd. Aanvallend liep het erg goed. Remi, Rune, Aaron, Federico, Karsten en Daan lieten de spelers van Desselgem alle hoeken van het veld zien. HBC Izegem won met 20-8.

In de tweede periode ging HBC Izegem onder impuls van Aaron en Karsten op hun elan door (7-3). Enkele knappe reddingen van Thieben verhinderden dat de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. In de aanval bleef HBC Izegem de ruimte goed benutten en kon het makkelijk de vrije man vinden. Na 15 minuten stond het 19-7 op het scorebord. Zowel de hoekspelers (Mauro, Rune, Daan en Yntse) als de backs (Kobe, Aaron en Federico) brachten Remi meermaals in stelling. Hij werkte telkens goed af en HBC Izegem won met 27-9.   

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico, Yntse en Karsten.

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top