De Izegemse J18 ontving in de VHV-competitie deze zaterdag Waasmunster en Nelo. Waasmunster stond eerste in de stand met een 8/8. Nelo had nog iets goed te maken nadat ze vorige VHV op een 0/8 gestrand waren.

De eerste match tegen HKW startte stroef. Scoren was moeilijk tegen de hoge verdediging van Waasmunster, maar beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Samyn en Azou. Beide ploegen verdedigden sterk waardoor de score nooit hoog opliep.

Eindstand HBCI – Waasmunster:7-4.

Waasmunster - NeLo: 11-9

Na de pauze startte Izegem tegen Sporting Nelo. Nelo had net 2 punten laten liggen tegen Waasmunster en had bij hun inhaalspoging in de laatste minuten veel krachten verspeeld. Izegem profiteerde ten volle en greep de Limburgers direct bij de keel. Nelo kon de score pas in de laatste minuten milderen toen het kalf eigenlijk al lang verdronken was.

Eindstand HBCI- NeLo: 7-5

Hierna volgde direct de 2de wedstrijd tegen HKW. Izegem had vertrouwen geput uit hun eerste 2 overwinningen en domineerde de hele partij. Ze overdonderden een onmondig Waasmunster. In de 16de minuut stond het dan ook 9-2. Trainer Olexiouk kon naar hartelust roteren en de overwinning kwam nooit echt in gevaar.

Eindstand HBCI – Waasmunster 11-6

Waasmunster-Nelo: 3-7

Nelo speelde HKW ook vlotjes van de mat en vatte op diezelfde tred de laatste match tegen Izegem aan. De bezoeker liepen 0-4 uit. Een time-out moest het verschil gaan maken voor onze J18, en dat deed het ook! Op karakter knokte Izegem zich terug in de wedstrijd en kwam punt per punt dichterbij tot de bordjes weer gelijk hingen. Een cruciale redding van doelman Buyck in de laatste minuut zorgde ervoor dat Izegem nog een felbevochten punt uit de brand kon slepen.

 

HBCI – NeLo: 6-6

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top