Voor de eerste officiële match van het seizoen van de J18-ploeg trok Izegem naar de buren in Kortrijk. Na een intensieve voorbereiding kon trainer Olexiouk op een complete kern rekenen. Enkel pivot Samyn was afwezig.

De eerste match gingen Kortrijk en Izegem nek aan nek. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Ondanks het uitvallen van pivot Vanderhaeghe, bleef de match gelijk opgaand waardoor de match op een gelijkspel leek af te stevenen. De 2x 2-minuten op het einde deden Kortrijk de das om waardoor Izegem met 11-13 won.

Izegem vatte de 2de match slecht aan. Ze misten 2 strafworpen waardoor ze direct 2 doelpunten in het krijt stonden. Izegem slaagde er niet in de achterstand weg te werken en Apolloon sloeg voor het eerst een driepuntenkloof in de 8ste minuut. Uit ervaring weten we dat Apolloon-Izegem altijd een bijzondere match is waarbij de potjes soms eens durven over te koken. Merkwaardig genoeg gebeurde dit niet bij de spelers maar wel bij de scheidsen. In een recordtijd van 1min58sec deelde de scheids 5x (!) een straftijd uit aan Izegem waardoor Azou en Demeulenaere met z'n tweetjes verdedigden. Blue-White voelde zich uiteraard bestolen en was uit op revanche. In ondertal scoorde Izegem 3 keer. Kansen genoeg om deze match te winnen maar de afwerking liet de wensen over. Kortrijk won uiteindelijk via een (reeds gefloten) vrije worp over de muur. Eindstand 12-11

 

 

Speelden voor J18: Buyck, Delaey (1), Vanhaverbeke (1), Vandewalle (1), Demeulenaere (5), Desmet, Olivier (4), Vanderhaeghe, Vervaecke (2), Azou (10)

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top