De wedstrijd van het seizoen stond in de agenda van onze J18 geprogrammeerd op zondag 21 mei 2017. Onze J18 zouden de VHV finale tegen Elita Lebbeke winnen en voor het eerst in de geschiedenis van de club Vlaams kampioen worden. Alle ingrediënten waren aanwezig om deze finale tot een goed einde te brengen. Een volledige bus supporters, aangevuld met nog een aantal personenwagens, waren afgezakt naar Wilrijk. Niets wat ons deed vermoeden dat dit wel eens fout zou kunnen aflopen.

 

Om 16u15 werd de wedstrijd op gang gefloten. De zaal kleurde blauw. De vlaggen wimpelden en het gezang van de supporters was oorverdovend. Langzaam maar zeker dempte het geluid van de Izegemse aanhang. Elita startte als een wervelwind en overklaste Izegem op elk vlak. Agressief in de verdediging, pijlsnel in de omschakeling en bijzonder efficiënt in de afwerking. Onze J18 wisten even niet waar ze het hadden. Ook twee time outs binnen de eerste 10 minuten brachten geen soelaas. Na 10 minuten wedstrijd stond Izegem 2-10 in het verlies. Ons sluitstuk Bert wist niet waar hij het mede dankzij de kwakkelende verdediging. Werkelijk alles mislukte voor Izegem en toen het na twintig minuten in de eerste helft reeds 5-15 stond werden de eerste tekenen van verslagenheid reeds zichtbaar. Izegem snakte naar rust en nieuwe inspiratie en sloot de eerste helft af met pijnlijke 5-21 cijfers.

 

De tweede helft verliep meer gelijk opgaand. Vooral onder impuls van Tjorven wou Izegem er nog iets van maken. Het scoren lukte vlotter en het samenspel beter. Elita Lebbeke wist uiteraard al heel gauw in de tweede helft dat dit een gewonnen spel was. Bij elk doelpunt was het een feest voor de Elita aanhang. De wedstrijd dobberde verder en Izegem kwam niet verder dan een 18-37 eindscore. Een zwaar verdict voor onze jongens met de nodige tranen tot gevolg. Troostende woorden moesten soelaas brengen. Tegen dit Lebbeke waren onze J18 vandaag niet opgewassen.

 

Ondanks dit verlies mag het voorbije seizoen toch gezien worden als een groot succes. Vice-kampioen zijn van Vlaanderen is geen schande alleen de slagroom op de taart ontbrak. Was het de stress, de verplaatsing of iets anders? Wie zal het zeggen. In ieder geval een dikke proficiat aan iedereen.

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Olivier Louis, Victor Desmet, Barend Azou, Vanhaverbeke Joris en Robbe Tack.

 

 

Gekwetst: Vervaecke Loic

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top