Op de zesde speeldag van de VHV competitie stonden de nummers 1 en 2 oog in oog met elkaar. Onze J18 moesten naar het hol van de leeuw om zich daar te meten met de dichtste achtervolger, Elita Lebbeke. De J18 konden een uitstekende zaak doen richting VHV finale door in Lebbeke punten te pakken. Vanaf het begin van de wedstrijd was meteen duidelijk waarom deze 2 ploegen vanboven in de rangschikking geposteerd stonden. De eerste wedstrijd verliep gelijk opgaand en de spanning was te snijden. Het scorebord ging van 1-1, over 3-3 tot aan een 6-6 gelijkstand in de zestiende minuut. Het was genieten voor de meegereisde supporters, zeker toen Izegem in de laatste minuten het laken naar zich toe trok, en de wedstrijd winnend afsloot. Eindstand 7-9.

De tweede wedstrijd tegen Lebbeke startte Izegem bijzonder sterk. Lebbeke had heel wat moeite met het hoge spelniveau van onze J18. Halfweg wedstrijd stond Izegem al met 0-5 op voorsprong. De thuisploeg kon zich nog wat herpakken maar de kloof was te groot om die nog te overbruggen. Eindstand 8-10. Zo pakten onze jongens 4 op 4 tegen hun dichtste belager.

Tussenin had Izegem ook al 2 punten gesprokkeld tegen Tongeren en ook de laatste wedstrijd van de middag werd winnend afgerond. Een mooie zondag voor trainers, supporters en de spelers die opnieuw met de volle buit naar huis konden afreizen.

Nog 5 punten van de in totaal nog 16 te verdienen punten scheiden ons van de tweede opéénvolgende VHV finale.

Wordt uiteraard vervolgd op zaterdag 1 april wanneer de J18 het in eigen huis opnemen tegen Sporting NeLo en Apolloon Kortrijk.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn, Barend Azou en Loic Vervaecke

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top