In de aanloop naar de komende nacompetitie speelde Izegem een oefenwedstrijd tegen de meisjesploeg van Roeselare.

In het begin van het eerste kwartier was de Izegemse verdediging kwetsbaar. De meisjes van Roeselare speelden rond de cirkel telkens iemand vrij die kon scoren. Roeselare liep uit tot 5-2. Onze trainer stuurde bij. Er werd feller verdedigd. Met scherpe en goed uitgevoerde tegenaanvallen werd de achterstand uitgewist. Izegem scoorde vervolgens drie doelpunten op rij en deed Roeselare naar adem happen (8-5). Roeselare gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog één minuut op de klok maakte Roeselare gelijk. In de spannende slotminuut zorgde één actie door het midden van de verdediging van Roeselare voor de winning- goal. Izegem won met 10-9.

In het tweede kwartier slaagde Izegem er niet meer in hetzelfde tempo te ontwikkelen als in het eerste kwartier (2-2). De meisjes van Roeselare waren letterlijk een kopje groter dan onze J/M12 en namen de wedstrijd in handen. Onze J/M12 lieten zich ook iets te gemakkelijk wegzetten en de aanvallers van Roeselare werkten mooi voor doel af (8-3). Aan de overkant botste Izegem op een muur van verdedigers. Izegem kon nog weinig doelkansen forceren. Roeselare won verdiend met 11-5.

In het laatste kwartier hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Het werd 2-2 en 4-4. Halfweg de wedstrijd ontfutselde Izegem tweemaal de bal van Roeselare en kon op de tegenaanval 6-4 voorkomen. Roeselare bleef goed combineren en maakte opnieuw gelijk (6-6). Over en weer kwamen er kansen, maar met drie knappe voetreflexen hield de Roeselaarse doelwachtster Izegem van een voorsprong. Twee andere mooi uitgespeelde kansen werden tegen de paal en lat geknald. Roeselare werkte beter af en ging met een 8-7 winst lopen.

Speelden voor Izegem: Elise, Brecht, Jarno, Ewa, Liam, Batist, Thijs, Victor en Daan

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top