De laatste VHV competitie beloofde een moeilijke opdracht te worden : de J16 moest het opnemen tegen de derde en vierde uit de stand. Na de mindere prestatie in Kortrijk vorig weekend was de J16 echter gebrand op revanche.

 

Izegem - Bocholt : 6 - 11 en 5-7 .

In de eerste match tegen Bocholt bleef Izegem tot halfweg aanklampen (5-5), maar in de tweede wedstrijdhelft moest het zicht toch gewonnen geven tegen de fysiek sterkere tegenstander. In de tweede match zelfde verhaal : 3 minuten voor tijd nog 5-5 gelijk, maar daarna ging Bocholt vol voor de overwinning. Tweemaal heel mooi handbal van Izegem, maar nog iets te weinig body ....

 

Izegem - Elita : 11-12 en 9-7 . Elita speelde duidelijk veel agressiever handbal dan Bocholt. In de eerste match was Izegem voortdurend op achtervolgen aangewezen maar ze bewezen dat ze met mooi collectief handbal het fysiek sterkere Elita pijn konden doen , en ze slaagden er in om met een nipte 11-12 te beëindigen (wat een verschil met enkele maanden geleden !!).

In de tweede match bracht uitblinker Lander Izegem direct 2 - 0 voor en het geloof was duidelijk dat men voor een verrassing kon zorgen. Izegem liep knap 8 - 3 uit , maar dan begon Elita anders te spelen en kwam Izegem toch nog in de problemen door continu hoog spel van Elita en Izegems balverlies tot gevolg (8-7, vier minuten voor het einde). De spanning was zowel op als naast het veld te snijden maar na een nodige time-out en bijsturing van Frank bracht Ruben twee minuten voor tijd de verlossende 9-7 eindscore op het bord, wat - terecht - bijna gevierd werd als een titel. Deze prachtige prestatie verzachtte de fysieke pijntjes en bracht ook veel voldoening voor het aanwezige publiek.

 

Speelden voor Izegem : Matthias, Sverre (1) , NIels, Clement, Leon (3), Jonas (2) , Robbe (3) , Lander (8) , Achiel (4), Remie (3) , Ruben (6) , Noah (1) en Dries (3)

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top