Zondag 21 mei 2017 zal voor de J14 van HBC Izegem een speciale finaledag blijven. Het was namelijk de eerste keer dat een J14 ploeg van Izegem het zover bracht in de competitie. Zowel de eindronde voor Oost  en West-Vlaanderen werd gewonnen en ook in de eindronde voor de Vlaamse finale was de Izegemse selectie de beste in hun reeks. Helaas viel een week voor de finale sterkhouder Daniel Ciobotaru uit met een polsblessure.

De finale werd betwist te Wilrijk in de afgeladen sporthal De Bist – de thuishaven van handbalclub Uilenspiegel. Zowel Nelo als Izegem hadden een massa supporters op de been gebracht die de sporthal in een bruisende arena omtoverden.

De wedstrijd zelf startte uitstekend voor de Izegemse J14. De defensie stond paraat en in aanval werd er relatief vlot gescoord, al moet gezegd dat bij de spelers van beide ploegen de zenuwen door de keel gierden. Na een 3-tal minuten stond Nelo al 3-0 in het krijt. Langzaam maar zeker vocht Nelo zich echter terug in de wedstrijd en met mooi handbal aan beide zijden kon de eerste helft al nagelbijtend afgesloten worden met een 8-7 voorspong voor Izegem.

De tweede helft begon zoals de eerste beëindigd werd, twee ploegen die elkaar niet los lieten en knap handbal lieten zien. Na een tiental minuten begon de motor bij Izegem helaas te sputteren, de verdediging liet wat steken vallen en in aanval was de scherpte zoek. Nelo kwam een tweetal doelpunten voor en bij Izegem zonk de moed langzaam maar zeker in de schoenen. Onze Izegemse jongens kwamen nog moeilijk tot scoren en een aantal balverliezen deed hun achterstand nog verder oplopen.

De wedstrijd werd afgesloten met een 14-23 winst voor Sporting Nelo. De ontgoocheling bij de Izegemse spelers was groot, de vreugde bij Nelo des te groter.

Een dikke proficiat aan de gouden Nelo jongens voor de knappe overwinning en een al even dikke proficiat aan onze zilveren jongens voor de sterke prestatie en het schitterende parcours!

Speelden voor Izegem:

 

Achiel Denys, Lander De Baets, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Vic Stragier, Matthias Nottebaert, Guus Bossuyt, Karsten Ramaker, Léon Verbeke, Niels Witdouck en Jonas Vandewiele.

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top