In het verre Maasmechelen moesten onze J14 jongens aan de bak te Maasmechelen om uit te maken wie op 21/05/2017 te Wilrijk mag strijden voor de titel van Vlaams kampioen.

De eerste tegenstander HC Schoten bleek een leuke opwarmer te zijn. Helaas voor de J14 uit Schoten waren ze een maatje te klein. Iedereen kwam aan spelen toe en na 20 minuten stond een droge 16-6 in het voordeel van Izegem op het bord.

Een half uur later werd echter een ander gerecht geserveerd. Sporting Nelo bleek een technisch sterke en serieus taaie klant te zijn. De ganse wedstrijd verliep evenwichtig en pas op het einde kon Izegem het laken naar zich toe trekken. 11-10 na een lastige partij tegen een sterke tegenstander.

Door de twee gewonnen wedstrijden waren onze jongens de poulewinnaars en mochten ze eerst het veld op tegen Evergem Gent, die 2e werd in hun poule, om uit te maken wie als eerste finalist naar Wilrijk mocht. Deze kruisfinale werd betwist in 2 helften van 15 minuten.

De eerste 15 minuten verliepen dramatisch voor een zwalpend Izegem dat maar niet tot scoren kwam en ook verdedigend nogal wat steken liet vallen. Een pijnlijke 3-7 aan de rust was het resultaat.

De 2e helft toonde in eerste instantie aanvallend niet veel beterschap maar ook Evergem kreeg het moeilijker om hun wil op te leggen, dit omdat Izegem verdedigend sterker voor de dag kwam. Er werden meer ballen veroverd en na een 7-tal minuten in de 2e helft werd ook het vizier wat meer op scherp gesteld. Langzaam maar zeker knabbelde Izegem aan de voorsprong van Evergem om dan in de laatste minuten erop en erover te gaan: 11-9 winst !! Het moet gezegd dat een sterk keepende Matthias Nottebaert Izegem meermaals in de wedstrijd hield door enkele knappe reddingen. 

Speelden voor Izegem: Matthias Nottebaert, Vic Stragier, Daniel Ciobotaru, Achiel Denys, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Karsten Ramaker, Jonas Vandewiele en Niels Witdouck.

Op 21 mei 2017 spelen onze J14 de Vlaamse finale tegen Sporting Nelo, dat de 2e kruisfinale won van Hubo Initia Hasselt

 

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top