Vlaamse finale J14: HBC Izegem - Sporting Nelo: 14-23

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 mei 2017 06:59

Zondag 21 mei 2017 zal voor de J14 van HBC Izegem een speciale finaledag blijven. Het was namelijk de eerste keer dat een J14 ploeg van Izegem het zover bracht in de competitie. Zowel de eindronde voor Oost  en West-Vlaanderen werd gewonnen en ook in de eindronde voor de Vlaamse finale was de Izegemse selectie de beste in hun reeks. Helaas viel een week voor de finale sterkhouder Daniel Ciobotaru uit met een polsblessure.

De finale werd betwist te Wilrijk in de afgeladen sporthal De Bist – de thuishaven van handbalclub Uilenspiegel. Zowel Nelo als Izegem hadden een massa supporters op de been gebracht die de sporthal in een bruisende arena omtoverden.

De wedstrijd zelf startte uitstekend voor de Izegemse J14. De defensie stond paraat en in aanval werd er relatief vlot gescoord, al moet gezegd dat bij de spelers van beide ploegen de zenuwen door de keel gierden. Na een 3-tal minuten stond Nelo al 3-0 in het krijt. Langzaam maar zeker vocht Nelo zich echter terug in de wedstrijd en met mooi handbal aan beide zijden kon de eerste helft al nagelbijtend afgesloten worden met een 8-7 voorspong voor Izegem.

De tweede helft begon zoals de eerste beëindigd werd, twee ploegen die elkaar niet los lieten en knap handbal lieten zien. Na een tiental minuten begon de motor bij Izegem helaas te sputteren, de verdediging liet wat steken vallen en in aanval was de scherpte zoek. Nelo kwam een tweetal doelpunten voor en bij Izegem zonk de moed langzaam maar zeker in de schoenen. Onze Izegemse jongens kwamen nog moeilijk tot scoren en een aantal balverliezen deed hun achterstand nog verder oplopen.

De wedstrijd werd afgesloten met een 14-23 winst voor Sporting Nelo. De ontgoocheling bij de Izegemse spelers was groot, de vreugde bij Nelo des te groter.

Een dikke proficiat aan de gouden Nelo jongens voor de knappe overwinning en een al even dikke proficiat aan onze zilveren jongens voor de sterke prestatie en het schitterende parcours!

Speelden voor Izegem:

 

Achiel Denys, Lander De Baets, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Vic Stragier, Matthias Nottebaert, Guus Bossuyt, Karsten Ramaker, Léon Verbeke, Niels Witdouck en Jonas Vandewiele.

J14 stoot door naar Vlaamse finale!

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 07 mei 2017 10:41

In het verre Maasmechelen moesten onze J14 jongens aan de bak te Maasmechelen om uit te maken wie op 21/05/2017 te Wilrijk mag strijden voor de titel van Vlaams kampioen.

De eerste tegenstander HC Schoten bleek een leuke opwarmer te zijn. Helaas voor de J14 uit Schoten waren ze een maatje te klein. Iedereen kwam aan spelen toe en na 20 minuten stond een droge 16-6 in het voordeel van Izegem op het bord.

Een half uur later werd echter een ander gerecht geserveerd. Sporting Nelo bleek een technisch sterke en serieus taaie klant te zijn. De ganse wedstrijd verliep evenwichtig en pas op het einde kon Izegem het laken naar zich toe trekken. 11-10 na een lastige partij tegen een sterke tegenstander.

Door de twee gewonnen wedstrijden waren onze jongens de poulewinnaars en mochten ze eerst het veld op tegen Evergem Gent, die 2e werd in hun poule, om uit te maken wie als eerste finalist naar Wilrijk mocht. Deze kruisfinale werd betwist in 2 helften van 15 minuten.

De eerste 15 minuten verliepen dramatisch voor een zwalpend Izegem dat maar niet tot scoren kwam en ook verdedigend nogal wat steken liet vallen. Een pijnlijke 3-7 aan de rust was het resultaat.

De 2e helft toonde in eerste instantie aanvallend niet veel beterschap maar ook Evergem kreeg het moeilijker om hun wil op te leggen, dit omdat Izegem verdedigend sterker voor de dag kwam. Er werden meer ballen veroverd en na een 7-tal minuten in de 2e helft werd ook het vizier wat meer op scherp gesteld. Langzaam maar zeker knabbelde Izegem aan de voorsprong van Evergem om dan in de laatste minuten erop en erover te gaan: 11-9 winst !! Het moet gezegd dat een sterk keepende Matthias Nottebaert Izegem meermaals in de wedstrijd hield door enkele knappe reddingen. 

Speelden voor Izegem: Matthias Nottebaert, Vic Stragier, Daniel Ciobotaru, Achiel Denys, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Karsten Ramaker, Jonas Vandewiele en Niels Witdouck.

Op 21 mei 2017 spelen onze J14 de Vlaamse finale tegen Sporting Nelo, dat de 2e kruisfinale won van Hubo Initia Hasselt

 

KUURNE - HBC IZEGEM 2 J14: 5-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 februari 2017 13:47

Zaterdagnamiddag moesten onze J14 de verplaatsing naar Kuurne maken. Het eerste kwartier werd aangevangen met de jongste spelers in de J14 groep. Het spel was wat onwennig en dit liet zich ook in de score zien: 5-3 na 10 minuten. Het inbrengen van de oudere J14-ers - die reeds tegen Kortrijk gespeeld hadden - liet het spelverloop kantelen en er werd alsnog met 5-7 gewonnen. Het tweede kwartier begon goed voor Izegem 2 maar bij een 2-4 voorsprong vond een medewerker van de lokale Damesvolleybalclub het welletjes en liet hij de wedstrijd stilleggen gezien er een dubbele boeking van de zaal was. Zeer spijtig dat de jonge handballertjes (zowel van Kuurne als van Izegem) een dergelijk onsportief schouwspel moesten meemaken.

J14 stoten door naar Vlaamse finales!

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 02 mei 2017 08:18

Vorig weekend speelde de J14 de finales van Oost - en West Vlaanderen om uit te maken wie er de finales van Vlaanderen mocht spelen op 6 mei. De eerste wedstrijd tegen Handbal Club Lokeren bleek een eenvoudige opdracht te zijn. Lokeren had geen antwoord op het snelle en doeltreffende spel van onze jongens en na 2 x 15 minuten stond een verdiende 21-9 op het bord. Het toegangsticket voor de finaleronde op 6 mei was dan al binnen. De wedstrijd tegen Handbalclub Evergem moest dan uitmaken wie de titel van kampioen van Oost - en West Vlaanderen mag dragen. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd die verstoord werd door nogal wat technische fouten. De stress zat duidelijk in de kleren. In de 2e helft kon Izegem dan toch het verschil maken met een eindstand van 10-12 als finaal resultaat. Izegem kampioen van Oost - En West Vlaanderen !!! Volgende week Vlaamse finales te Maasmechelen. We gaan er voor!

HBC IZEGEM 1 J14 - APOLLOON KORTRIJK: 7-5 / 9-8 /12-1

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 februari 2017 13:43

De confrontatie tussen onze J14 en Kortrijk A zou uit maken wie er - als beste van 2 onderlinge wedstrijden - als eerste de eindrondes mag ingaan. Izegem startte slecht en kon in verdediging niet de juiste organisatie vinden. Kortrijk kon tevens profiteren van het groot aantal slechte passen van onze J14 in aanval en uitlopen tot 2-5. Onder impuls van een sterk verdedigende Bram kwam Izegem in de wedstrijd en liet ook in aanval steeds minder steken vallen. De situatie werd op de valreep rechtgezet: winst voor Izegem met 7-5. Het spelbeeld in het tweede kwartier was een kopie van het eerste kwartier. Slecht starten en alsnog de periode binnenhalen: winst voor Izegem met 9-8. Het derde kwartier werd een walkover voor onze Izegemse jongens: 12-1. Een hardbevochten maar toch verdiende zege voor onze J14. De terugwedstrijd in Kortrijk belooft in elk geval spannend te worden. Er zal uit een ander vaatje moeten getapt worden om de punten mee te brengen naar Izegem.

          

© 2017 Handbalclub Izegem
Back to Top