APOLLOON KORTRIJK 2 - HBC IZEGEM J14: 10-5, 10-2, 8-6

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 04 december 2017 14:45

Vorige zaterdag stond voor de J14 de moeilijke verplaatsing naar leider Kortrijk op het programma. Door omstandigheden kon Izegem maar op een halve ploeg rekenen, maar liefst 7 spelers waren niet beschikbaar.

Het verschil in gestalte en kracht werd al snel duidelijk. Onze jongens verweerden zich echter kranig en brachten bij wijlen mooi handbal. Izegem kon in het eerste kwartier nog een 5-tal minuutjes aanklampen maar daarna stoomde Kortrijk door naar een 10-5 zege.

In het tweede kwartier kregen we hetzelfde spelbeeld, maar Izegem kwam nog moeilijk tot scoren, wat leidde tot een 10-2 verlies.

Het derde kwartier toonde aanvankelijk hetzelfde waardeverschil maar Izegem herpakte zich wat waardoor de schade beperkt werd tot 8-6. Door de winst van Roeselare tegen Kuurne, verliest Izegem virtueel zijn tweede plaats in de rangschikking (Roeselare heeft één wedstrijd minder gespeeld).

Speelden voor Izegem: Guus, Lucas, Remi, Mauro, Rune, Yannis en Morres

 

DB Gent wint open J14 tornooi in Izegem

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 19:08

Zondagnamiddag speelden de J14 in sporthal ‘De Krekel’ een open VHV-tornooi. Don Bosco Gent ging lopen met de winst.

HBC Izegem – Apolloon Kortrijk 9-13

HC Aalst – DB Gent 12-13

DB Gent – Apolloon Kortrijk 12-16

HC Aalst – HBC Izegem 10-8

Apolloon Kortrijk – HC Aalst 10-11

 

HBC Izegem – DB Gent 6-17

HBC IZEGEM J14 - DESSELGEMSE HC; 9-4; 6-0; 8-0.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 22 oktober 2017 12:49

De J14 namen het op tegen om de hekkensluiter in de competitie - Desselgem.

Bij de start van het eerste kwartier gaf Izegem niet thuis. Noch in aanval, noch in verdediging konden onze jongens ook maar iets deftigs op de mat brengen. Desselgem kwam zo al snel 2-0 voor en het duurde 5 minuten voor Izegem het eerste doelpunt scoorde. Het bleek ook het doelpunt van de verlossing te zijn. Karsten, Yannis en Rune vonden het welletjes en namen de ploeg op sleeptouw. De ganse groep vond zijn elan terug en het scoreverloop ging van 6-3 na 7 minuten naar een 9-4 winst na 15 minuten.

Tijdens de pauze werd aan de verdediging gesleuteld en het resultaat werd al snel duidelijk. Het tweede kwartier gaf een karrenvracht aan doelkansen voor Izegem, waarvan er slechts 6 werden afgewerkt. De verdediging gaf echter geen krimp en als er al een opening viel dan stond er een betrouwbare doelman Thieben om het gaatje te dichten. Eindstand 2e periode: 6-0.

De derde periode vertoonde het zelfde spelbeeld en ook nu kon de thuisdoelman zijn netten schoon houden. Enkel bij de afwerking liet Izegem het opnieuw een beetje afweten. Eindstand: 8-0.

Een sterke prestatie van een meer dan degelijk Izegem!!

 

Speelden voor Izegem: Guus, Karsten, Mauro, Morris, Yannis, Rune, Federico, Thieben, Aaron, Daan en Remi.

APOLLOON KUURNE - HBC IZEGEM J14 : 6-6/8-8/6-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 november 2017 19:02

Vandaag stond voor de Izegemse J14 de moeilijke verplaatsing naar Kuurne op het programma. Kuurne haalt in de competitie goede resultaten en had ook in Izegem al getoond dat ze een balletje konden smijten.

Het eerste kwartier was een zeer nerveus gedoe. Izegem kreeg maar moeilijk vat op de grote shotters van Kuurne en blonk zelf niet uit in goede afwerking. Door de vele balverliezen aan beide kanten gaf deze eerste speelperiode een zeer wanordelijke indruk en een ondermaatse 6-6 als resultaat.

Het tweede kwartier bracht geen beterschap. Izegem slaagde er wel in om beter af te werken maar de defensie rammelde aan alle kanten waardoor de Kuurnse shotters te veel vrij spel kregen. De ganse periode ging gelijk op en een ultiem doelpunt van Izegem in de laatste minuut leidde nogmaals tot een teleurstellend gelijkspel: 8-8.

Het derde kwartier vertoonde wat beterschap in het samenspel van Izegem en de ruimte achter de hoge verdediging van Kuurne werd beter benut maar de afwerking was opnieuw problematisch geworden. De verdediging had wel de nodige weerbaarheid gekregen en, het moet gezegd, doelman Thieben Ramaker schudde op de cruciale momenten een aantal magistrale reddingen uit zijn mouw waardoor de wedstrijd winnend werd afgesloten met 6-7.

Collectief hadden onze jongens zeker niet hun beste dag maar al bij al valt het resultaat wel mee.

Speelden voor Izegem: Bou, Lucas, Aaron, Daan, Frederico, Mauro, Guus, Morres, Louis, Thieben, Karsten en Remi.  

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 1: 6-5 / 6-4 / 8-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:48

Het eerste kwartier toonde 2 ploegen die moeilijk de weg naar doel vonden en wat zenuwachtig acteerden. Een paar minuten voor het einde stond Izegem 2 doelpunten voor maar vergat toen om de match koelbloedig uit te spelen. Kortrijk verknoeide echter een paar open doelkansen waardoor Izegem het laken alsnog naar zich toe kon trekken. Eindstand 6-5.

Vanaf het tweede kwartier vielen de puzzelstukjes in de Izegemse verdediging in elkaar. Het verdedigende blok was gevormd en Kortrijk heeft het geweten. Enkel de afwerking liet het wat afweten bij Izegem. Eindstand: 6-4.

De verdediging gaf ook in het derde kwartier geen krimp. Izegem bouwde zijn voorsprong uit en werkte beter af. Kortrijk probeerde tevergeefs de achterstand nog in te halen door zijn grote shotters van stal te halen maar de Izegemse keeper Thieben zat goed in de wedstrijd en kon zich onderscheiden met enkel mooie reddingen. Eindstand 8-5

6 welverdiende punten blijven dus terecht in Izegem. Deze wedstrijd belooft veel voor de toekomst. Proficiat !

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Morris, Aaron, Louis, Guus, Rune, Remi, Karsten, Federico en Thieben.

 

          

© 2017 Handbalclub Izegem
Back to Top