J14 speelde open tornooi in Aalst tegen Thor Middelkerke en Erpe-Mere

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 12 maart 2018 20:34

Op zondag trokken onze J14 naar Aalst voor een VHV-tornooitje. Door de afwezigheid van Roeselare werd telkens 2 maal onderling gespeeld tussen Erpe-Mere, Thor Middelkerke en Izegem (matchen van 20 minuten met 1 time out).

 

Resultaten:

Izegem – Erpe-Mere: 4 – 13

Erpe-Mere – Middelkerke: 12 – 14

Izegem – Middelkerke: 13 – 9

Izegem – Erpe-Mere: 8 – 14

Erpe-Mere – Middelkerke: 11 – 7

Izegem – Middelkerke: 8 – 9

 

In verdediging liet Izegem regelmatig wat steken vallen, zeker in de beginfases van de verschillende wedstrijden. Een gebrek aan focus lag hier veelal aan de basis.

Een paar keer werd hard teruggevochten en één keer kon Izegem zelfs nog het laken naar zich toe trekken.

Feit is wel dat Izegem te veel moeite had met de grote shotters van beide tegenstanders, soms te terughoudend was om vol in verdedigend contact te gaan en dat het ontbreken van een keeper zich ook liet voelen.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Guus, Aaron, Federico, Kuba, Rune en Jan-Olle.

J14 haalde twee punten binnen na harde strijd op regio-tornooi

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 05 maart 2018 12:31

Zaterdagnamiddag speelden de J14 in de sporthal ‘De Krekel’ een regio-tornooi. De eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout werd met 7-3 verloren. Izegem had geen antwoord op de kracht van Elita Buggenhout.

In het begin van de tweede wedstrijd tegen Evergem ging het eigenlijk meteen fout en stond er vrij snel een score van 6-2 op het bord. Evergem toonde meer lef en had veel meer snelheid in de ploeg. Evergem won met 11-6.

Ook in de derde wedstrijd (tegen Elita Buggenhout) leek het de foute kant op te gaan maar in een grandioze tweede wedstrijdhelft slaagde Izegem erin om een 1-5 achterstand om te buigen in een 9-8 winst. De snelheid van Yannis én scorende hoekspelers zorgden voor de ommekeer. Een overwinning die de ploeg deugd deed.

In de laatste wedstrijd nam Evergem meteen flink afstand met mooie aanvallen die uitstekend werden afgerond (2-7). Nadien liet Mauro de keeper van Evergem alle hoeken van z’n doel zien. Dit belette niet dat Evergem de wedstrijd won 9-7.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Bou, Louis, Guus, Mauro, Kuba, Remi, Karsten, Lucas en Thieben.

 

Alle resultaten:

HBC Izegem – Elita Buggenhout 3-7

Evergem – Elita Buggenhout 10-9

HBC Izegem - Evergem 6-11

HBC Izegem – Elita Buggenhout 9-8

Evergem – Elita Buggenhout 9-11

HBC Izegem - Evergem 7-9

 

1. Evergem

2. Elita Buggenhout

3. HBC Izegem

J14 namen deel aan tornooi te Aalst

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 05 februari 2018 15:06

Erpe-Mere- HBC Izegem J14: 5-1

Tielt - HBC Izegem J14: 6-5

Erpe-Mere - HBC Izegem J14: 9-9

Tielt - HBC Izegem J14: 5-7

 

De Izegemse J14 speelden een competitietornooi tegen Erpe-Mere en Tielt (wedstrijdjes van telkens 15 minuten).

 

De eerste wedstrijd tegen het toch wel veel grotere en fysiek sterkere Erpe-Mere verliep niet zoals gewenst. Izegem slaagde er maar niet in om te scoren en kreeg weinig vat op de grote shotters van Erpe-Mere. Gelukkig stond doelman Thieben wel goed te pakken waardoor het verlies beperkt bleef tot 5-1.

De tweede wedstrijd vertoonde weinig beterschap. De afwerking bleef ondermaats waardoor ook deze wedstrijd verloren ging met 6-5. Izegem was nochtans de betere ploeg maar draaide een handvol kansen vakkundig de nek om.

Vanaf wedstrijd 3 vertoonde Izegem een ander gelaat. Tegen Erpe-Mere werd met een hoge verdediging gespeeld en de aanvallende acties verliepen een stuk vlotter. Ook de tegenstander liet zich niet doen waardoor een mooi spektakelstuk eindigde in een billijk 9-9.

De vierde match kantelde dan volledig in het voordeel van Izegem. De verdediging bleef goed werken en niettegenstaande de moeilijke afwerking werd toch gewonnen met 5-7.

Een tornooi met twee gezichten dus, maar wel positief afgesloten. Als deze lijn kan doorgetrokken worden in de volgende wedstrijden en tornooien dan ziet de toekomst er goed uit voor dit team.

 

 

Speelden voor Izegem: Karsten, Thieben, Rune, Mauro, Morris, Federico, Aaron, Kuba en Remi.

Nacompetitie J14 in Zwijnaarde

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 26 februari 2018 19:05

Vorige zaterdag moesten de Izegemse J14 het terrein op tegen Don Bosco Gent en HK Waasmunster, 2 geduchte tegenstanders met een lange reputatie van sterke jeugdploegen. Er werden 4 matchen gespeeld, telkens van 15 minuten. Een door ziekte en afwezigheden uitgedund Izegem verweerde zich kranig tegen de grotere en fysiek krachtiger tegenstanders. Er werd gestreden van de eerste tot de laatste minuut en het dient gezegd dat de resultaten veelal niet het werkelijke spelbeeld weergaven. In alle wedstrijden was het vooral het fysieke verschil die de doorslag gaf, technisch moesten onze spelers bijlange niet onderdoen voor de tegenpartij.

Een uitstekend tornooi dus van onze jongens, alleen jammer van de resultaten.

Resultaten:

DB GENT - HBC IZEGEM J14: 5-4

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J14: 12-5

DB GENT - HBC IZEGEM J14: 9-4

WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J14: 11-7

Speelden voor Izegem: Morris, Thieben, Karsten, Kuba, Remi, Yannis, Mauro en Lucas.

J14 namen deel aan tornooi in Hoboken

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 17:42

DB Gent, Sporting Nelo (Neerpelt), Sasja Antwerpen HC en HBC Izegem namen deel aan een tornooi in Hoboken. De drie tegenstanders stonden elk in hun regionale reeks autoritair op de eerste plaats. Het waren dus straffe tegenstanders.

 

In de eerste wedstrijd kon HBC Izegem niet op tegen de tweedejaars van Sporting Nelo. Zowel aanvallend als verdedigend waren ze te sterk voor HBC Izegem. Terwijl HBC Izegem maar niet tot scoren kwam, vond Sporting Nelo wel vlot de weg naar het doel en zette een kurkdroge 15-4 op het bord.

 

Tijdens de tweede wedstrijd speelde HBC Izegem een stuk compacter. Het kwam weliswaar vlug 4-1 achter tegen de thuisploeg maar toonde toch meer weerbaarheid en strijdlust. HBC Izegem kwam terug in de wedstrijd en dichtte de kloof tot één doelpunt (4-5). Enkele kansen gingen verloren voor de 5-5. Aan de overkant werden de kansen wel maximaal verzilverd en HBC Izegem verloor met 9-14. HBC Izegem speelde een pittige wedstrijd.

 

Na de verliespartij tegen Sasja Antwerpen HC zette HBC Izegem zich schrap tegen DB Gent. In het begin kon HBC Izegem nog de bordjes in evenwicht houden maar HBC Izegem verloor geleidelijk aan de grip op de partij. HBC Izegem kreeg nochtans voldoende uitgespeelde kansen maar kreeg de bal maar niet voorbij de keeper. HBC Izegem verloor met 15-8. We duimen voor de volgende wedstrijd tegen Desselgem.

 

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Yannis, Aaron, Jan-Olle, Guus, Mauro, Remi, Karsten, Lucas en Federico.

Uitslagen

Sasja Antwerpen HC – DB Gent 14-5

HBC Izegem – Sporting Nelo 4-15

Sporting Nelo – DB Gent 14-11

HBC Izegem – Sasja Antwerpen HC 9-14

DB Gent – HBC Izegem 15-8

Sasja Antwerpen HC – Sporting Nelo 5-13

 

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top