HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 1: 6-5 / 6-4 / 8-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:48

Het eerste kwartier toonde 2 ploegen die moeilijk de weg naar doel vonden en wat zenuwachtig acteerden. Een paar minuten voor het einde stond Izegem 2 doelpunten voor maar vergat toen om de match koelbloedig uit te spelen. Kortrijk verknoeide echter een paar open doelkansen waardoor Izegem het laken alsnog naar zich toe kon trekken. Eindstand 6-5.

Vanaf het tweede kwartier vielen de puzzelstukjes in de Izegemse verdediging in elkaar. Het verdedigende blok was gevormd en Kortrijk heeft het geweten. Enkel de afwerking liet het wat afweten bij Izegem. Eindstand: 6-4.

De verdediging gaf ook in het derde kwartier geen krimp. Izegem bouwde zijn voorsprong uit en werkte beter af. Kortrijk probeerde tevergeefs de achterstand nog in te halen door zijn grote shotters van stal te halen maar de Izegemse keeper Thieben zat goed in de wedstrijd en kon zich onderscheiden met enkel mooie reddingen. Eindstand 8-5

6 welverdiende punten blijven dus terecht in Izegem. Deze wedstrijd belooft veel voor de toekomst. Proficiat !

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Morris, Aaron, Louis, Guus, Rune, Remi, Karsten, Federico en Thieben.

 

J14 nam deel aan tornooi in Oostende

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 10 oktober 2017 06:59

Een groep enthousiaste J14'ers trok zondag richting Oostende voor hun 1° tornooi.

Eerste match is tegen Roeselare. We vliegen er direct in en houden Roeselare op een afstand. Zelf geraken we door hun verdediging en komen zo op voorsprong. Onder andere door een penalty komen we na enkele minuten al 4-1 voor.

Plots schiet Roeselare wakker en kan onze verdediging ze niet verder tegenhouden. We eindigen op een 11-11 gelijkspel.

In de tweede match moeten we knokken tegen Kortrijk. Na 3 minuten staan we met 0-2 op achterstand, na balverlies. Maar na verloop van de match worden onze aanvallen beter, het wordt nog 4-7. De gasten van Kortrijk blijven echter door onze verdediging beuken en maken zelf in totaal 12 doelpunten. Eindstand van deze match is 7 - 12.

Tegen Middelkerke willen we winnen. We maken mooie combinaties, we zijn één groep. Onze keeper houdt de tegenstander op afstand en de verdediging is top. Een welverdiende zege staat dan ook op het scorebord : 12-3.

Laatste 20 minuten zijn tegen Evergem. In het begin gaat het spel gelijk op en staat het 5-5, maar plots is er een terugval van Izegem en staat Evergem steeds met 2 punten voorsprong. We knokken ervoor maar het mag niet zijn: eindstand is 8-10.

Waren aanwezig in Oostende : Karsten, Thieben, Yannis, Remi, Aaron, Mauro, Lucas, Jan-Olle, Guus, Daan, Fréderico, Morris, Louis

KHT ROESELARE - HBC IZEGEM J14: 6-10 / 8-9 / 7-6

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:42

Na een geslaagde competitie-opener tegen Kuurne, konden de Izegemse J14 met vertrouwen de match aanvangen tegen Roeselare en dat deden ze dan ook met brio. Na 3 minuten stond er reeds een droge 0-4 op het scorebord. Roeselare vond snel zijn organisatie terug en begon vlot mee te combineren en te scoren. Het verschil in score bleef wel tot het einde staan: 6 - 10 winst voor Izegem.

Het tweede kwartier verliep moeizamer voor Izegem. Verdedigend hadden onze jongens veel problemen met de insnijdende en van positie wisselende spelers van Roeselare en een aantal open doelkansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Na 7 minuten stond er bijgevolg al een 7 - 1 achterstand op het bord. Izegem rechtte daarna op efficiënte wijze de rug. De vele kansen werden nu wel afgewerkt en verdedigend bleven de linies plots wel gesloten. In de laatste minuut kon Izegem nog het winnende doelpunt scoren: 8 - 9 winst.

In het derde kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Naar het eind toe werd het spel een stuk rommeliger en finaal was het Roeselare dat het laken naar zich toe trok met een doelpunt in de laatste minuut: 7 - 6 verlies.

Opnieuw een goede en hoopvolle prestatie van onze jonge J14-ers.

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Lucas Himpe, Karsten Ramaker, Mauro Bouckhout, Morris Declercq, Yannis Devoldere, Rune Horré, Thieben Ramaker, Aaron Six, Daan Vanhaverbeke en Remi Verbeke.

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 2: 5-5 / 4-9 / 5-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 17:57

Zaterdagnamiddag om 15.00u mochten onze J14-ers het veld op om Apolloon Kortrijk 2 partij te geven.

In de eerste periode namen onze jongens een blitzstart en stonden al snel 3-0 voor. Helaas viel dan de motor stil. Kortrijk knaagde langzaam maar zeker aan de achterstand en Izegem kwam maar moeilijk tot scoren. Uiteindelijk werd toch nog een 5-5 gelijkspel uit de brand gesleept.

De 2e periode verliep rampzalig. Izegem kreeg nauwelijks nog een aanval in elkaar gebokst en stond in verdediging op trillende benen. De Kortrijkse shotter kreeg te veel vrijheid en wist maar liefst 6 van de 9 doelpunten te scoren. Het logische gevolg was een 4-9 verlies.

De 3e periode kwam Izegem dan weer iets beter voor de dag. Jammer genoeg bleef het afwerken problematisch, niettegenstaande er een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd werden. Kortrijk was gelukkig in hetzelfde bedje ziek, maar ook de Izegemse verdediging vertoonde een beetje beterschap. Een logisch 5-5 gelijkspel was het resultaat.

Toch een eerder teleurstellend resultaat, zeker wegens de zwakke prestatie in de 2e periode.

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Lucas Himpe, Karsten Ramaker, Mauro Bouckhout, Yannis Devoldere, Rune Horré, Frederico Lioen, Aaron Six, Daan Vanhaverbeke, Remi Verbeke, Louis Verscheure, Morres Declercq.

 

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KUURNE: 7-8, 11-5 en 13-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 11 september 2017 10:50

Het eerste kwartier verliep niet van een leien dakje. Verdedigend stond Izegem op slappe benen waardoor er geen antwoord werd gevonden op de grotere opbouwers van Kuurne. Niettegenstaande de 2 doelpunten voorsprong na 10 minuten (6-4), stond er na 15 minuten een 7-8 verlies op het scorebord.

Het tweede kwartier vertoonde een gans ander spelbeeld. Door enkele snelle uitbraken en mooie bewegingen stond Izegem in een mum van tijd 3-0 voor en hiermee was de ban gebroken. Onze jongens bleven vlot scoren en gaven de opbouwers van de tegenpartij geen ruimte meer. Gevolg: 11-5 winst.

Het derde kwartier startte meer in evenwicht maar na 8 minuten herhaalde het scenario van het tweede kwartier zich. Een sterk verdedigend Izegem belette Kuurne het scoren en vond vlot de weg naar het doel. Resultaat: 13-7 winst.

Ondanks de mindere start, toch een uitstekend resultaat voor onze J14.

Speelden voor Izegem: Lucas Himpe, Yannis Devoldere, Remi Verbeke, Federico Lioen, Guus Bossuyt, Thieben Ramaker, Karsten Ramaker, Rune Horré, Daan Vanhaverbeke en Aaron Six

 

          

© 2017 Handbalclub Izegem
Back to Top