Afgelopen zaterdagnamiddag nam de regioploeg het op tegen Kortrijk. Op bezoek in Kortrijk speelde Izegem gelijk. De thuisploeg was dus van plan om ditmaal de zege te behalen.

Ruben Deblauwe scoorde tweemaal op rij en bracht Izegem zo 2-0 voor. Kortrijk reageerde gevat en kwam opnieuw langszij. Beide ploegen verdedigden niet echt stevig en na 7 minuten stond het 5-5 gelijk. Aanvallend speelde Izegem iets te overhaast. Vanaf minuut 10 nam Izegem de wedstrijd in handen met vier doelpunten op rij kwam Izegem 9-5 voor. Kortrijk bleef echter aanklampen en halfweg de eerste helft was het 10-9. Onder aanvoering van Dewulf nam Izegem opnieuw afstand. 14-10 was de stand met nog acht minuten te spelen. De thuisploeg bleef echter zwak acteren in verdediging en zo kwamen de bezoekers opnieuw in de match. Met nog drie minuten leidde de regio met 14-13. In de slotminuut kon Izegem langs Deleu en Dewulf opnieuw een kleine kloof slaan, zodat er gerust werd bij een 17-14 stand.

Izegem begon sterk aan de tweede helft. Allosserie en Lievens zorgden voor een zespuntenkloof (20-14) na vijf minuten. Verdedigend was Izegem nu ook heel wat beter en de ingekomen doelman Decin had enkele prachtige reddingen in huis. Kortrijk was fysiek niet in staat om nogmaals de kloof te dichten. Halfweg de tweede helft leidde Izegem met 27-18. Vanhaleewyn pikte ook zijn doelpuntje mee. Een tot dan toe onzeker acterende Vandenberghe kon na een mooie actie  het dertigste thuisdoelpunt op het bord plaatsen. 30-21 was de score met nog tien minuten te spelen. Izegem verzuimde dan om de score verder uit te bouwen en Kortrijk kreeg nog enkele doelpunten in cadeauverpakking aangeboden. Uiteindelijk won Izegem met 34-26. Izegem blijft zo in het spoor van Eeklo dat één punt meer telt in de stand maar wel een match meer speelde.

Speelden: Bert Remmery (D), Julien Decin (D), Stan Allosserie (5), Gilles Deleu (1), Arne Allaert (1), Bengt Dewulf (7), Ruben Vanderheeren (1), Michiel Vanhaelewyn (4), Ruben Deblauwe (8), Arne Lievens (4), Ismaïl Shampani en Lawrence Vandenberghe (3).

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top