BWD stond dit weekend voor een lastige opdracht op de laatste speeldag van het seizoen. Er werd gespeeld om de vijfde plaats in en tegen Aalst. Aalst was gebrand op wraak na in de heenronde als toenmalige leider van het kastje naar de muur te zijn gespeeld door een oppermachtig Izegem. De Izegemse jongens keken al maanden naar deze clash uit. Iedereen had er zin in, iedereen was klaar. Er werd afgesproken om 17u45 aan de parking van de sporthal. Eenmaal toegekomen in sporthal ten Roozen in Aalst, werd er geopteerd om zoals in de gloriejaren in de traditionele Blue White Dynamite outfit aan te treden. Met nog meer dan een uur te gaan, kon er nog wat gebabbeld worden in de kleedkamer alvorens zich geleidelijk aan op te warmen. De sporthal liep vol voor deze topmatch. De match kende echter een moeilijk begin. Er werd weinig gescoord en na enkele minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg. Onze aanval stond nog niet op punt. Uiteindelijk wist de pijlsnelle Barry de ban te breken voor Izegem. 3-1 na een snelle tegenaanvalgoal op rechterhoek. Dit tot groot jolijt van diens vader en broer, die speciaal afgezakt waren voor deze match. Barry had echter de zaterdagochtend zelf nog gevoetbald en had daar overduidelijk veel energie verloren, waardoor hij na vroeg te pieken in deze match erna wat wegdeemsterde. Nog steeds ontbrak de laatste pass en afwerking in aanval, waardoor er na 12 minuten een 6-1 stand op het bord stond. Maar toen schoot Izegem in een versnelling hoger. Het tempo in aanval werd iets opgevoerd en er werd langer en beter rondgespeeld. Door ook een stevigere verdediging kon de aansluiting gevonden worden 10-8. Joerie , El Toro, Stan en Moedre konden enkele tegenaanvallen perfect afronden. Na enkele slordigheden in aanval, werd er gerust met een 13-10. Alles was nog mogelijk. De tweede helft werd veel beter ingezet en er werd op het elan van de eerste helft verder gegaan. Smette vond enkele keren de weg naar de netten en ook de verdediging stond op punt. Een overwinning zat er in. De kloof werd verkleind naar twee luttele doelpunten: 17-15. In de twee helft eisten ook de scheidsen een hoofdrol op samen met het Oilsjterse publiek en DJ Dennis Black Magic.  Desondanks speelde Izegem nog steeds goed mee. 23-21 was de stand na 50 minuten. Sam kon de kloof tot op één punt brengen, maar miste na een overduidelijke fout, die jammer genoeg niet gefloten werd. Ook Sam moest het veld verlaten met een gezwollen duim. Dit kantelmoment in de wedstrijd, heeft Izegem de match gekost. Er zat zeker meer in. Eindstand 28-23.

De Izegemse kopjes gingen wat naar beneden. Het seizoen werd in mineur afgesloten. Izegem eindigt op een zesde plaats met 21 punten. Volgend seizoen is de eerste plaats het doel.

 

Dank u wel Liga 3 voor dit fantastische seizoen. Hopelijk blijft deze geweldige groep bij elkaar. Tot slot nog een shoutout naar Arne El Toro Lievens als topschutter van de groep, naar Matthias Grumieaux (die dit weekend echter op familieweekend was) en Gert-Jan Monteyne die ons dit jaar hebben willen trainen, naar Lieven Degraeve om opnieuw deze groep te begeleiden en elke match en training bij te staan en naar elke speler afzonderlijk. Bedankt voor dit seizoen!

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top