Zaterdagavond vond, voor het laatst dit seizoen in Sporthal de Krekel, het treffen tussen de jongens van BWD en Groot-Bijgaarden plaats. In de heenronde waren de bezoekers duidelijk een maatje te sterk en werd er verloren met 31-25. Alleen met een goede collectieve prestatie zou Izegem in staat kunnen zijn om een overwinning binnen te halen tegen de sterke tegenstander.

BWD wilde de goede vorm van de voorbije weken doortrekken, maar begon op een gemoedelijk tempo aan de wedstrijd. De bezoekers namen de leiding in het begin van de wedstrijd. Echter, naarmate de eerste helft vorderde en de studieronde voorbij was, begon Izegem de bovenhand te nemen. Taktisch klopte het plaatje, alleen liet de afwerking soms wat te wensen over. Izegem kon uiteindelijk gaan rusten met 2 doelpunten voorsprong.

 

Na de rust kwamen de bezoekers onmiddellijk goed opzetten en was Izegem alweer zijn voorsprong kwijt. Het was duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waarin beide teams elkaar goed in evenwicht zouden houden. BWD liep vaak 1 tot 2 punten uit, maar zag dan telkens Groot-Bijgaarden terugkomen. Uiteindelijk maakten de bezoekers in minuut 59 de 23-23 maar met nog 30 seconden te spelen trok Izegem een laatste maal ten aanval. BWD bleef geconcentreerd en Ruben Deblauwe nam 4 seconden voor affluiten zijn verantwoordelijkheid en plaatste met een knap doelpunt de 24-23 eindcijfers tegen de netten. Izegem kon de 2 punten na deze faire wedstrijd thuis houden en zet zo zijn zegereeks verder.

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top