Voor de laatste thuiswedstrijd van het succesvol seizoen (titel in Liga 1 + ¼ finale Beker van België) waren de tribunes van ‘De Krekel’ nog eens goed volgelopen. We namen dan ook afscheid van 3 belangrijke spelers die hun laatste thuismatch voor het eerste team speelden: Willem Beke, Ruben Depoortere en Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn. Dat we hen zullen missen bleek zaterdag nog maar eens, samen waren ze namelijk goed voor 12 doelpunten. Bedankt voor jullie inzet gasten!

De spelers bedankten het thuispubliek met een spetterende eerste helft tegen de 9° in de stand, HV Uilenspiegel. Doelman Jens Lievens was opnieuw heer en meester in zijn doel en zowat iedereen kwam tot scoren onder aanvoering van Michiel Demeulenaere. Een speciale vermelding voor ‘Jacky’ die er in de eerste helft 5 in het mandje wist te leggen. Aan de rust was de wedstrijd gespeeld met een stand van 17-5 op het scorebord.

In de tweede helft bood HV Uilenspiegel wat meer weerwerk vooral via De Boes en Driesen. De Izegemse coach kon naar hartenlust roteren en gunde het publiek nog een aantal speelminuten met zowel Depoortere, Beke als De Pillecyn tussen de lijnen. Depoortere scoorde nog een laatste maal vol overgave en Beke demonstreerde nog eens zijn verrassende schoten, goed voor 5 doelpunten. Youngster Stan Vandewalle dankte zijn coach voor het vertrouwen met 2 knappe doelpunten. Het werd finaal 34-19 waarna spelers en coaches hun oververdiende medaille en beker in ontvangst mochten nemen.

 

Speelden voor HBCI: Beke (5), Declerck (1), Delbecque (3), Demeulenaere M (5), Depoortere (2), Jacobs (1), Lievens (D), Mathijs (7), De Pillecyn (6), Ostyn (D), Samyn A, Vannieuwenhuyse, Vandewalle (2), Perreira (2)

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top