Eeklo, de tegenstander van onze heren, haalde tot nu slechts drie punten. De ploeg van trainer Koen Blondeel mag het volgend seizoen een niveau lager proberen in Liga 2, terwijl Izegem al kampioen is. Helaas was van een kwaliteitskloof op het veld nauwelijks sprake. De wedstrijd eindigde op 21-26, maar was ondermaats. 

De topschutter uit Eeklo, Pieter Borgers, opende de wedstrijd met twee doelpunten, waarna Ruben Mathijs, Izegems topschutter, van antwoord diende. Tot de zeventiende minuut bleef Eeklo op voorsprong. Rune Delbecque vond het dan wel welletjes geweest, en bracht met zijn derde van de avond Izegem op gelijke hoogte. Op onze linkerkant ging Gilles Vannieuwenhuyse naar de bank voor Michiel Demeulenaere, en die bedankte meteen met vier opeenvolgende doelpunten. 

Na een opstootje met de afscheid nemende Ruben Depoortere, liet De Rocker zich vangen aan een elleboogstoot. Een oliedomme overtreding, gezien hij eerst wild naar de grond ging en zo de aandacht van de scheidsrechter had, alvorens zijn elleboog in Depoortere’s gezicht te planten. De rode kaart was een logisch gevolg, ook al was niemand bij Eeklo het daar mee eens. 

Na de rust speelde Izegem ietsje vlotter, maar door een belabberde afwerking van sommigen en een droeve wedstrijdmentaliteit van anderen knokte Eeklo zich keer op keer weer in de wedstrijd. Zelfs Jens Lievens, week na week een uitblinker, liet zich vandaag betrappen op enkele foutjes. Vijf minuten voor tijd stond het 20-22, maar Brecht Declerck bracht het bijna zinkende schip veilig aan wal met twee doelpunten.

 

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top