Izegem speelde haar voorlopig laatste wedstrijd in tweede nationale in en tegen Don Bosco Gent. De Hekers zat halfvol, en daar hielpen ook enkele ex-Izegemcoryfeeën aan mee. Onder andere Jorick Lievens en Kévin Devogele zagen hoe hun ploeg in het begin goed meehandbalde met de Gentenaars. Louis Motte miste eerst nog een strafworp, maar toonde daarna nog een laatste maal zijn klasse. De keeper van DB Gent had geen antwoord op de raketten van Louis. De laatste minuten voor rust verdween de scherpte wat, waardoor onze Izegemnaren met vier doelpunten in het krijt moesten gaan rusten.

Doelman Willem Ostyn was aan de wedstrijd begonnen, Jens Lievens speelde de tweede helft. Van een directe verbetering in het spel was echter nog geen sprake. Izegem kende het vertrouwelijke dipje na rust, en Gent kon tot wel acht doelpunten uitlopen. Toch gaven onze heren zich niet gewonnen. Jens lanceerde Robin Samyn enkele keren op tegenaanval, en dat loonde: de kloof werd kleiner, tot slechts vier punten. Dan sloeg het noodlot voor Robin echter toe. Na het goed afbreken van een Gentse tegenaanval kwam hij ongelukkig ten val, waardoor hij geblesseerd het veld moest verlaten. Arne Samyn wist verder nog invallersdoelman Kasper Verbelen te verschalken. Hoewel Gent zich aan meerdere straftijden schuldig maakte, werd de kloof niet meer gedicht. In de laatste minuten van de wedstrijd liet de eveneens afscheidnemende Karel Vangroenweghe nog na een strafworp te benutten, maar de wedstrijd was dan reeds gespeeld. Eindstand 27-22. Met deze winst behaalt Gent nog een mooie tweede plaats in de eindrangschikking ver na het ongenaakbare Atomix Haacht.

 

Izegem kende een moeilijk seizoen met veel blessures en moest de kelk tot op de bodem legen. In de laatste trainingsweek viel ook Gilles Vannieuwenhuyse geblesseerd uit. Desondanks mogen onze heren tevreden terugblikken op enkele mooie prestaties, de conclusie is echter dat het puntenpakken te laat is begonnen

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top