Onze heren pakten zeven van de tien punten in de laatste vijf matchen, en bevonden zich op zes wedstrijden van het einde voor het eerst sinds lang in het land der levenden. De achterstand op HC Amay dat op een veilige plaats staat, bedroeg drie punten, en die op tegenstander Sasja slechts één. De inzet van deze wedstrijd was dus hoog, bij winst kon Izegem de rode lantaart doorschuiven naar KV Sasja.

Ook de Izegemse supporters hadden het belang van deze wedstrijd door, en zakten met 19 af naar Antwerpen. De Sasja-spelers startten sterk aan de wedstrijd, en oogden veel vinniger en agressiever dan Izegem. Dit vertaalde zich ook in beter handbal, en een snelle voorsprong. Izegem had het niet makkelijk om bij te benen, en na twintig minuten counterde Sasja zich al naar de beslissing. Er werd gerust met acht doelpunten voorsprong.

Izegem startte weliswaar een stuk enthousiaster aan de tweede helft, maar bleef even onzorgvuldig. Met lede ogen keken zowel het publiek als de Izegemse spelers toe hoe Sasja onverbiddelijk alle fouten afstrafte. De tactische beslissing om zonder keeper en met twee pivots in aanval te spelen, leek aanvankelijk wat te lonen. Er kwamen meer shotkansen, maar door een gebrekkige afwerking en het te laat terug wisselen van de doelman kon Sasja al te vaak de bal simpelweg binnenrollen.

 

Een frustrerende middag, en hoewel Sasja met drie spelers van hun eerste ploeg speelde, moeten onze heren vooral de hand in eigen boezem steken. Voor een 37-25 vallen geen excuses te verzinnen. In de strijd om het behoud moeten er zaterdag opnieuw punten gepakt worden tegen Sint-Truiden.

          

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top